Пепе Рейна провали и лиши от победа Ливърпул над Манчестър Сити

10161

В пореден вълнуващ мач от първенството на Англия шампионите от "Манчестър Сити" и тимът на "Ливърпул" завършиха наравно 2:2 и по този начин дадоха повод за празнуване на "Манчестър Юнайтед", като червените дяволи вече имат преднина от 9 точки пред "Сити".

Мачът започна с показване на зъби от страна на „Манчестър Сити”, като още в първата минута Давид Силва с параболичен удар накара Пепе Рейна да показва умения и да избива с една ръка.

Червената секира е наточена и готова да отреже шампионската глава

Ето го и последният ден от седмицата – а с него идва редовната доза футбол за всички зажаднели за емоции фенове. Нека заедно види...

Този удар, обаче, сякаш се превърна в сигнал за „Ливърпул” и червените показаха колко променен състав са под ръководството на Брендън Роджърс. Мърсисайдци набързо овладяха средата на терена и с безмилостна преса задушиха халфовата линия на шампионите, а оттам насетне публиката на домакините започна да трепери.

Първото много чисто положение за „Ливъпрул” дойде към 15-тата минута, когато Даниел Стъридж, който е продукт на школата точно на „Сити”, овладя по невероятен начин балонен пас на Глен Джонсън и елиминира неразчетено излезлия Джо Харт, но Пабло Сабалета покри своя вратар и с шпагат пресече головия удар на Стъридж. Последваха положения и пред Луис Суарес, който на два пъти можеше да вкара, но в последния момент все нещо му попречваше.

Противно на логиката на играта в 23-тата минута „Сити” откри с първото си истинско положение в мача. Небесносините разиграха при тъч отляво, като Давид Силва показа магията си и изведе Милнър сам на фланга, англичанинът веднага сви топката в малкото наказателно поле и там Един Джеко безмилостно я вкара от метър разстояние в мрежата на безпомощния Рейна – 1:0.

Нюкасъл наказа Челси с гол в последната минута

В пореден наелектризиращ мач от Висшата лига на Англия отборът на "Нюкасъл" успя да обърне тима на "Челси" и да спечели с гол в последн...

Неприятният развой не стресна „Ливърпул” и червените изравниха след само шест минути. Това обаче стана с помощта на съдията, който не отсъди чисто нарушение срещу Джеко на Агер, последва атака на червените с доста подавания, а домакините на два пъти не можаха да изчистят, преди топката да стигне до Стивън Джерард, който я заложи за Даниел Стъридж и той я наниза в долния ляв ъгъл на Джо Харт – 1:1. В ситуацията обаче непростимо постъпи Джеко - той не стана бързо и не помогна в защита, а можеше.

Превъзходството на „Ливърпул” продължи до края на полувремето, като в 44-тата минута „Сити” за малко не си вкараха невероятен автогол. Пас в кордирор не беше последван от Стъридж, но Сабалета не видя това и пресече топката, като тръгна да я връща на Харт, който пък беше тръгнал напред и се размина с кълбото, което бавничко се търкули точно до дясната греда пред ужасените очи на публиката в синьо, но за тяхно щастие от външната страна.

Второто полувреме започна с агресивна игра на „Сити”, но отново това продължи едва няколко минути и „Ливърпул” пак бързо превзеха половината на шампионите.

Black Power - Папис Сисе срещу Демба Ба

Както обикновено почивните дни започват с лека футболна загрявка – на вашето внимание, уважаеми читатели и оракули в „Лаком...

Чистите положения, за разлика от първото полувреме, определено обаче бяха по-малко. Натискът на червените обаче не стихваше и опасните слизания към Джо Харт не спираха. Логичното в крайна сметка се случи - в 73-тата минута с нов далечен удар Стивън Джерард за втори път прониза Харт, който пак нямаше никакъв шанс да отрази удара.

Вторият гол за червените ги постави във водеща позиция в срещата, а "Сити" бяха в шок. Манчини пък най-неадекватно извади Давид Силва и вкара Майкон, като всички фенове на "Сити" се държаха за главата и вече виждаха загубата. И тогава на сцената излезе испанският вратар Пепе Рейна, който за пореден път провали отбора си. Дълъг пас на Гарет Бари в 79-тата минута към Агуеро изведе аржентинеца в ъгъла на наказателното поле, Рейна излезе напълно ненужно и крайно неразчетено, вместо да остави Мартин Шкъртел да се справи със ситуацията и Агуеро от много малък ъгъл изравни след изключително финно изпъление - 2:2.


Изравнителният гол разстрои играта на "Ливърпул" и "Сити" натиснаха, като стигнаха до няколко мелета пред Рейна, но нищо опасно. Опасностите бяха отново пред другата врата - свиреп шут на Джерард беше блокиран с гръб от Лескът, а в 89-тата минута Джо Харт по невероятен начин извади удар на Даниел Стъридж, който както при първия гол намери топката извън наказателното поле и тя влизаше право в долния десен ъгъл на Харт, но той се намеси блестящо.

В крайна сметка в даденото от рефера петминутно продължение нямаше ново чисто положение, макар че "Ливърпул" опитаха да вземат победата, но не се получи. Така Рейна провали отбора си и опропасти брилянтната прогноза на Actualno.com в мач, в който "Ливърпул" определено заслужаваха да спечелят.

Реал и Барса не се победиха

В първи мач от полуфиналния сблъсък за Купата на Краля отборите на "Реал Мадрид" и "Барселона" завършиха 1:1, като от този резултат по-...

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com