Червената секира е наточена и готова да отреже шампионската глава

8847
Червената секира е наточена и готова да отреже шампионската глава

Ето го и последният ден от седмицата – а с него идва редовната доза футбол за всички зажаднели за емоции фенове. Нека заедно видим, драги лакомници за голове, кои ще са мачовете, заслужаващи да се гледат.

Манчестър Сити – Ливърпул, 18:00 часа


Дербито на уикенда в Англия – вторият във временното класиране приема седмия. Като нищо това може да се окаже мачът, който да реши борбата за титлата в Премиершип.

Срещата обещава да е много интересна заради различните цели, които гонят двата тима. „Манчестър Сити” са на 7 точки от лидера „Манчестър Юнайтед” и след издънката при гостуването през седмицата на „Куинс Парк Рейнджърс” не могат да си позволят нов гаф. „Ливърпул” пък имат второ поредно гостуване на топ отбор на Острова – след 2:2 с „Арсенал” сега червените ще се надяват на пълен комплект точки, ако искат да се борят за четвъртото място в Премиершип. Защото в момента са на ... 7 точки от него.

Като временна форма „Сити” са в по-добро състояние – четири победи и едно равенство в последните пет мача. „Ливърпул” пък са с две победи, един равен и цели две загуби.

В директните двубои предимството е за червените, но откакто „Сити” станаха арабска собственост, нещата са по-изравнени – по две победи за двата отбора и три равенства в последните седем дербита. А в последните два сблъсъка резултатът е все 2:2.

Сегашният двубой обаче се очертава много любопитен и заради съставите. „Ливърпул” нямат кадрови проблеми – само Мартин Кели е аут, но това не е новина. За сметка на това „Сити” ще имат доста липси – небесносините са на практика без защита, защото капитанът Венсан Компани е контузен, Майкон и Майка Ричардс също, а Коло Туре и Яя Туре играят за Купата на Африка.  Това означава, че Манчини няма да има много голям избор и вероятно ще започне с централна двойка защитници Матия Настасич – Джолиън Лескът, а Пабло Сабалета ще трябва да покрива десния фланг. Няма го вече и Марио Балотели, което намалява малко вариативността в атака, макар там имената на Агуеро, Тевес и Джеко да са достатъчна гаранция за стабилно представяне.

Роберто Манчини добре знае, че място за отстъпление няма – дербито трябва да бъде взето. Въпросът е ще се осмели ли да заложи на атака от самото начало или ще подходи предпазливо с идеята да излъже червените.

Ето и още един интересен факт за залагащите – „Ливърпул” още няма победа в дерби с отбор пред червените в класирането – „Манчестър Юнайтед”, „Манчестър Сити”, „Челси”, „Тотнъм”, „Евертън” и „Арсенал”. Червените вече играха по два мача с „Юнайтед” и „Арсенал”, т.е. на „Ливърпул” им остават още четири шанса за победа. И предвид това, предвид често нерешителните действия на Манчини, предвид липсите в състава на „Сити”, предвид историята в този сблъсък, по-смелите могат да рискуват с победа за мърсисайдци.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Сити” – 1.85, 3.90 за равенство и 4.80 за победа на „Ливърпул”.

Прогноза: 2

Валенсия – Барселона, 20:00 часа

Нюкасъл наказа Челси с гол в последната минута

В пореден наелектризиращ мач от Висшата лига на Англия отборът на "Нюкасъл" успя да обърне тима на "Челси" и да спечели с гол в последн...


След напрегнатото Ел Класико през седмицата, за „Барселона” следва нов тест – гостуване на „Местая”.

Едва ли Барса са напълно доволни от резултата в сряда и със сигурност ще искат да покажат, че това, че още нямат победа над големия мадридски враг през този сезон, не може да им развали настроението.

За „Валенсия” мачът също е много важен – „прилепите” се борят за място в Шампионската лига, а се намират на само 2 точки от него. „Барселона” пък са толкова убедителен лидер в Испания, че едва ли има някой на света, който да се обзаложи, че няма да са шампиони.

Като временна форма „Барселона” поотпуснаха педала на газта и в последните си пет мача имат само две победи. Допуснаха и първата си загуба за сезона в Примера – след като водеха с 0:2 на „Реал Сосиедад”. Все пак от мачовете само за първенство Барса имат четири победи и само една загуба.

Голов спектакъл между Арсенал и Ливърпул, но без победител

В изключително наелектризиращ мач от 24-ия кръг на Премиершип отборите на "Арсенал" и "Ливърпул" не успяха да извършат победител, но ос...

„Валенсия” пък са далеч от най-добрите си времена – две победи, две загуби и един равен. За първенство активът им е като на Барса – четири победи и една загуба, но загубата беше от „Реал Мадрид” с 0:5.

В преките двубои предимството е за „Барса” – „Валенсия” нямат победа във вече 11 мача срещу каталунците, като времената на Клаудио Лопес и Гайска Мендиета изглеждат вече много далеч назад – тогава Въшката и белите бяха истински кошмар за „Барселона”, но това сега е само един спомен.

И двата отбора нямат проблеми със съставите – единствено дълготрайно контузеният Жереми Матьо ще липсва на „прилепите”, но те вече свикнаха да се оправят без него.

Средните ставки на букмейкърите сочат категорично предимство за Барса – 1.50 за победа на каталунците, 4.93 за равен и 7.06 за победа на „Валенсия”.

Прогноза: 2

Манчестър Сити се издъни при гостуването на последния в Англия

Трансферът на скандалния Марио Балотели в "Милан" явно не се отрази добре на шампиона на Англия "Манчестър Сити", който не успя да побе...

Милан – Удинезе, 21:45 часа


Мачът, в който скандалният и своенравен Марио Балотели се връща в калчото. Именно Балотели ще фокусира вниманието на всички фенове на играта в Италия, а росонерите се надяват много на Супер Марио и вярват, че с негова помощ ще се преборят за третото място в Серия А, което ще им даде квота за Шампионската лига.

В момента „Милан” са на пето място в Серия А, на 6 точки от заветното трето, което е окупирано от „Лацио”. „Удинезе” пък са девети и ако искат място в евротурнирите догодина, не могат да си позволят загуба на „Сан Сиро”.

Като временна форма двата отбора са в равно положение – по три победи, едно равенство и една загуба в последните пет мача.

Марио Балотели премина в Милан

Италианският нападател на "Манчестър Сити" Марио Балотели вече е играч на "Милан", съобщи Milan Channel. Росонерите и английския шампи...

В директните двубои „Милан” имат повече успехи, но „Удинезе” винаги са били неприятен съперник за росонерите. През първия полусезон „Милан” загуби с 1:2 на „Фриули”, а в последите седем мача двата тима имат по две победи и три равенства, като на „Сан Сиро” червено-черните нямат успех от 2010 година насам.

По отношение на съставите за „Милан” ще липсва капитанът Масимо Амброзини, няма го и Найджъл Де Йонг, който е аут до края на сезона. За „Удинезе” сериозни липси няма.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Милан” – 1.60 за победа на росонерите, 4.18 за равенство и 6.96 за победа на „Удинезе”.

Прогноза: 1

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com