Американец или британец на пътя на Пулев към Владимир Кличко

14762
Американец или британец на пътя на Пулев към Владимир Кличко

Най-добрият български боксьор в света на професионалистите Кубрат Пулев вече знае с кого ще се срещне в мача, който ще определи официалния претендент на Международната боксова Федерация (IBF). Този претендент ще се изправи в бой за световните титли в тежка категория срещу Владимир Кличко.

Първо Кобрата трябваше да се изправи срещу Томаш Адамек, за да определят следващия съперник на Владимир Кличко, но полякът се отказа от двубоя.

Кубрат може да се откаже от европейската си титла

Има вариант Кубрат Пулев да оваканти европейската титла по бокс в тежка категория, за да се концентрира върху опитите си да спечели с...

Сега от IBF решиха да организират двубой, който ще излъчи новия номер 2 в ранглистата на федерацията , победителят от който ще се изправи срещу намиращия се под номер 1 българин. В него един срещу друг ще се изправят Стив Кънингам (САЩ) и Тайсън Фюри (Великобритания). Боят ще бъде на 20 април и ще се състои в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, информира bTV.

Кънингам в момента е номер 12 в ранглистата на IBF. Той и преди това бе един от кандидатите за сблъсък с Пулев, но загуби от Адамек, като полякът стигна до спорна победа по точки. Американецът е на 36 години, висок е 191 см. Има 29 мача на професионалния ринг с 24 победи (12 с нокаут и 12 със съдийско решение) и 5 загуби (всичките със съдийско решение).

Фюри е номер 9 в класацията на IBF. Той е по-млад и по-висок – на 24 години, 206 см. Подобно на Кобрата няма загуба и досега е спечелил всичките си 20 мача (14 с нокаут и 6 със съдийско решение). Носител е на интерконтиненталната титла на Световната боксова организация (IBO).

Кубрат Пулев има 17 мача като професионалист със 17 победи (9 с нокаут и 8 със съдийско решение).

Кубрат Пулев е спортист на годината

Боксьорът Кубрат Пулев се превърна в голямата звезда на церемонията по награждаването на "Спортист на годината" в България. Пулев спеч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com