Тотнъм хлъзна Арсенал към участие в Лига Европа догодина

11867
Тотнъм хлъзна Арсенал към участие в Лига Европа догодина

В решителен мач за разпределението на първите четири места в Англия отборът на "Тотнъм" успя да победи кръвния враг "Арсенал" с 2:1 и да дръпне със седем точки пред "топчиите" десет кръга преди края на първенството.

Мачът започна и вървеше в много бързо темпо, като и двата отбора бяха възприели един и същ подход на игра – с изтеглена напред линия на защитата и с много преса колкото се може по-напред в полето на противника.

Дама печели втората награда в "Гол за гол"

Завърши поредният, седми кръг от любимата спортна игра на Actualno.com – „Гол за гол”. С него завършва и месец февруа...

Първоначално „Арсенал” стоеше по-добре, но „топчиите” не се възползваха от няколко добри влизания на Уилшър, Касорла и Уолкът – късаше се нишката при последния пас, който трябваше да изведе Жиру в чиста позиция. Всъщност французинът имаше едно добро положение, но Ян Вертонген с чист шпагат го спря преди да нанесе голов удар.

Постепенно обаче „шпорите” успяха да изнесат играта на свой ред и двата отбора се вкпочиха в свирепа битка в средата на терена. „Тотнъм” обаче вече беше по-напред и логично ситуациите, които домакините дебнеха – за извеждат пас на скорост, най-сетне се появиха.

В 37-та минута Муса Дембеле овладя отляво, Емануел Адебайор увлече Пер Мертезакер и отвори коридор на Гарет Бейл, който изпревари защитниците в червено, излезе сам срещу Войчех Шчесни след паса на Дембеле и се разписа в пети пореден мач за „Тотнъм” – 1:0.

Байерн показа колко далеч от истината е Арсенал

В първи мач от осминафиналите на Шампионската лига отборът на "Байерн Мюнхен" показа защо е сочен за основен фаворит в турнира и успя д...

Само две минути по-късно „шпорите” отново ужилиха „Арсенал” – загубена топка от Касрола в центъра, Скот Паркър отново мина отляво, както Дембеле в предишната ситуация, пусна хубав извеждащ пас и Аарън Ленън като стрела мина между Томас Вермален и Начо Монреал, излизайки сам срещу Шчесни, излъгвайки го и вкарвайки на празна врата – 2:0.

Според статистиката от последните 23 гола, които „Арсенал” са вкарали, 18 са били през второто полувреме. Затова можеше да се очаква, че „топчиите” ще отвърнат през второто полувреме. И те действително го сториха – в 51-вата минута гостите спечелиха фаул на самата аутлиния, последва центриране и Пер Мертезакер с глава и рикошет в Гарет Бейл матира Уго Йорис – 2:1.

Няколко минутки по-късно „Тотнъм” направи образцова контраатака, но Бейл пропусна от няколко метра сам срещу Шчесни да реши мача.

В 69-тата минута Гилфи Сигурдсон направи престъпен пропуск – влезлият като резерва Дефо го изведе сам срещу Шчесни, но исландецът се схвана и вместо да стреля и да вкара трети гол, реши да подава и логично Мертезакер изби топката. А минута по-късно Дефо стреля опасно покрай дясната греда в аут.

Гарет Бейл влачи Тотнъм нагоре в класирането

Отборът на "Тотнъм" се изкачи на трето място в класирането на Висшата лига на Англия, след като спечели лондонското дерби с "Уест Хям...

В 79-тата минута пък дойде големият шанс за изравняване за "Арсенал" - Томаш Росицки с много хубав пас изведе отдясно Арън Рамзи, но уелсецът стреля неточно покрай дясната греда на Йорис. А три минути преди края от пряк свободен удар Тио Уолкът стреля агонизиращо близо до гредата, но от външната ѝ страна.

Реферът Клатенбърг даде шест минути продължение на мача, но дори те не помогнаха на "топчиите", за които накрая даже Шчесни се включи в атака при един корнер, но без никакъв резултат. Така "Арсенал" затвърдиха впечатлението, че вече са изчерпани под ръководството на Арсен Венгер и се нуждаят както от нов треньор, така и от нови попълнения. А Андре Вилаш-Боаш определено намери добър пристан в Северен Лондон и отбор, който следва идеите му за играта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com