След Борусия Дортмунд - Реал Мадрид: Бундеслига - 8, Примера - 1

6801
След Борусия Дортмунд - Реал Мадрид: Бундеслига - 8, Примера - 1

Испанският клубен футбол е в нокаут. Защото и след днешната вечер в Шампионската лига имаше един разнебитен и унижен отбор от Примера – деветкратният европейски клубен шампион „Реал Мадрид”. „Белият балет” преживя една от най-тежките си вечери в Европа и беше отнесен с 4:1 от вдъхновения тим на „Борусия Дортмунд” в първи мач от полуфиналния сблъсък между двата отбора.

„Борусия Дортмунд” влезе в срещата по-бързо, като в началото наложи характерното за нейния стил бързо темпо. И положенията не закъсняха – в 6-тата минута Марко Ройс мина като на парад през центъра на бялата защита, след като Роберт Левандовски хитро му отвори коридор и стреля, но Диего Лопес изби. Левандовски пък закъсня с една крачка, за да направи добавка на празна врата.

Реал Мадрид ще трябва да възстановява честта на Испания срещу Германия

След първия мач от полуфиналите на Шампионската лига, който завърши по твърде категоричен начин в полза на представителя на Бундеслигат...

В 8-та минута обаче прошка за „Реал” нямаше – бърза атака отляво на домакините завърши с полувисоко центриране в малкото наказателно поле и там Левандовски с хубав скок засече топката с крак – 1:0.

„Дортмунд” продължи да доминира и след гола, но постепенно „Реал” се поокопита и удържа натиска на германците, а след 20-тата минута на свой ред пренесе играта по-напред. Последваха няколко статични положения за испанците, като при един фаул Кристияно Роналдо изпробва рефлекса на Роман Вайденфелер, но той спаси.

Почивката вече се виждаше на хоризонта, когат за една минута последва футболен фойерверк. Първо Марко Ройс се откъсна от защитата в бяло и излизаше сам срещу Лопес, но Рафаел Варан го побутна, наруши равновесието му и той падна. И докато домакините искаха дузпа, „Реал” отвърна с бърза контраатака, при която Лука Модрич с пета хвърли топката към Гонзало Игуаин, а аржентинецът беше улеснен от груба грешка на Хумелс, който му подари топката. Игуаин веднага подаде в центъра на наказателното поле, където съвсем сам Роналдо спокойно вкара – 1:1.

Второто полувреме започна точно като първо – в 50-тата минута „Дортмунд” отново поведе и отново герой беше Роберт Левандовски. Полякът се възползва изключително хитро от неуспешен удар на Марко Ройс, който дойде в краката му и без много да се мотае с едно движение мушна топката покрай Диего Лопес – 2:1.

Само четири минути по-късно кошмарът за „Реал” стана пълен. И пак герой беше Роберт Левандовски, който направи истинско показано как трябва да играе централен нападател в наказателното поле. Удар по земя отляво на Шмелцер рикошира стигна до поляка след рикошет и той с ново елегантно движение я настъпи, завъртайки я покрай отчаяния шпагат на Пепе с левия крак и с десния я заби с всички сила под гредата на Лопес – 3:1.

Байерн размаза безмилостно Барселона

В очаквания с голямо нетърпение сблъсък между „Байерн” и „Барселона” смайващо за всички, дори за Actualno.com, ...

Този светкавичен удар буквално парализира „Реал” и в 61-вата минута като на шега Гюндоган мина на парад през Кедира и Рамос, но мощният му удар мина точно над гредата на безпомощния Диего Лопес.

Беше обаче въпрос на време защитата в бяло да сбърка отново и това стана в 67-тата минута. Тогава поредната атака на жълто-черните завърши с центриране към Ройс, а Шаби Алонсо изключително глупаво скочи на гърба му и го събори – дузпа. Зад топката застана Роберт Левандовски, който с мощен шут в центъра на вратата точно под гредата направи унижението на „Реал” пълно – 4:1.

Десет минути по-късно Левандовски за малко да вкара пети гол, но този път фалцовият му далечен удар беше спасен с красив удар на Диего Лопес.

Шокираните гости опитаха някакво подобие на натиск в края, като за целта Жозе Моуриньо вкара в игра Карим Бензема, Рикардо Кака и Анхел Ди Мария. Всичко в играта на "Реал" обаче отдавна беше рухнало. Все па в 88-та минута Кристияно Роналдо можеше да вкара втори гол и да направи реванша по-интересен и повече по възможностите на испанците, но Вайденфелер излезе навреме и спря португалеца.

Последият шанс на "Реал" дойде в 93-тата минута, когато след корнер Рафаел Варан от удобна позиция с левия крак намери хубаво топката, но я прати точно до дясната греда в аут. Така "Реал" има много тежка задача за реванша - да вкара поне три гола и да се надява "Дортмунд" да не вкара, което с оглед самочувствието на германците и показаното на терена изглежда много малко вероятно.

Борусия Дортмунд възкръсна срещу Малага

Най-шокиращ, най-непредвидим, най-инфарктен – определенията не стигат, за да опишат мача-реванш от четвъртфиналната фаза между от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com