С един дебютант заминаваме за Аржентина за финалната шестица на Световната лига по волейбол

6707
С един дебютант заминаваме за Аржентина за финалната шестица на Световната лига по волейбол

Борислав Апостолов попадна в групата от 14 волейболисти, които ще ни представят на финалите на Световната лига. 208-сантиметровият център на "Марек" е сред дебютантите в националния отбор, пише БГНЕС.

За Мар дел Плата ще пътува и посрещачът Мирослав Градинаров, който бе извън групата за двете победи над Полша, съобщиха от федерацията.

От ръководството на централата ни са подсигурили билети за бизнес класа на старши треньора Камило Плачи. Жестът е заради състоянието на специалиста, който от години има проблеми с оперирания си крак. Дългите пътувания и натоварването изострят проблема. Президентът на федерацията Данчо Лазаров е разговарял с Плачи и му е предложил да пътува до Аржентина в салон за бизнес класа, тъй като там има повече място и съответно ще може да държи крака си в изпънато положение.

Отборът заминава днес на две групи, като полетите до Буенос Айрес са съответно през Лондон и Мадрид. Утре тимът ще се събере на аржентинска земя и ще продължи заедно към Мар дел Плата. Нашите са в група с Аржентина и Италия, а първият ни мач е на 18 юли от 3:00 часа сутринта българско време срещу домакините.

Ето и групата за финалната шестица:

Разпределители: Георги Братоев и Добромир Димитров, Диагонали: Цветан Соколов и Данаил Милушев. Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Пенчев и Мирослав Градинаров. Центрове: Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Стоян Самунев и Борислав Апостолов. Либеро: Теодор Салпаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com