Робин Ван Перси не позволи на Арсенал да диша спокойно за топ 4 в Англия

4482
Робин Ван Перси не позволи на Арсенал да диша спокойно за топ 4 в Англия

Равенство 1:1 - така завърши голямото дерби на поредния кръг в Премиершип между "Арсенал" и шампионите от "Манчестър Юнайтед", които играха достатъчно нахъсано, въпреки че вече няма за какво да се борят и не позволиха на топчиите да се утвърдят по-сигурно на четвъртото място в Англия.

В самото начало „Арсенал” наложи типичното си вихрено темпо и още във втората минута резултатът беше открит. Това стана след сбъркан пас в центъра на бурно освирквания Робин Ван Перси, бърза размяна на пасове между Микаел Артета, Лукас Подолски и Томаш Росицки и в крайна сметка чехът изведе Уолкът зад гърба на Патрис Евра, а младото крило на „топчиите” напредна и стреля достатъчно силно, за да не може Давид Де Хеа да я спре – 1:0. При паса на Росицки обаче Уолкът беше в чиста засада.

Манчестър Юнайтед спечели юбилейна 20-та титла на Англия

Юбилейната 20-та титла е факт - "Манчестър Юнайтед" разби "Астън Вила" с 3:0, като със спечелените три точки възпитаниците на сър Але...

В тези първи минути „Арсена” беше много по-активния отбор, който наложи сериозно темпо, но всъщност особени положения нямаше. В 17-тата минута дойде и първата добра ситуация за „Юнайтед” – хубав пас наляво намери Ван Перси, той центрира меко към връхлитащия Фил Джоунс и той с глава стреля много опасно, но в аут.

Постепенно „червените дяволи” започнаха да правят прелом в играта, като за целта обаче извършиха някои грубички нарушения и съдията Фил Дауд започна да раздава картони – на Фил Джоунс, на Рафаел, на Ван Перси, на Джони Еванс. Тази тактика обаче проработи и играта на „Арсенал” се разкъса.

В края на полувремето „Юнайтед” нанесе удара си – първо Ван Перси по чудо не вкара след хубаво центриране и удар с глава, но Войчех Шчесни скъси доста дистанцията и ударът отиде в главата му, вместо в мрежата. Веднага след това Фил Джоунс с плонж с глава за малко пак не вкара, а в тези минути червените дяволи овладяха напълно крилата, като Патрис Евра, Нани и Антонио Валенсия сипеха опасни центрирания.

Арсенал победи на магия Фулъм

Нещастна и незаслужена с оглед на показаното – такава беше днешната загуба на „Фулъм” срещу „Арсенал” с 0...

Логичното се случи минута преди края на полувремето – Бакари Саня направи много груба грешка, като сбърка при пас назад, който Ван Перси овладя. Холандецът влезе на скорост в наказателното поле, Саня го настигна и глупашки му влезе на шпагат – дузпа. Ван Перси се нае с отговорността да я изпълни и закова топката в горния ляв ъгъл на Шчесни – 1:1.

Втората част започна с хубава възможност за „Арсенал”, като Росицки си осигури място за стрелба на границата на наказателното поле. Чехът стреля с външен фалц, но топката отиде в аут.

След това положение обаче шампионите на Англия отново взеха инициативата, играеха повече с топката и в 56-тата минута Уейн Руни направи голям пропуск – от два-три метра с глава стреля право в Шчесни.

В 60-тата минута „Арсенал” изкара истински късмет, тъй като Бакари Саня направи фаул за втори жълт картон, но Фил Дауд пусна авантаж и не наказа французина.

Победата за „топчиите” беше много важна с оглед борбата за топ 4 и Арсен Венгер логично вкара в игра Джак Уилшър и Жервиньо на мястото на неефективните Томаш Росицки и Лукас Подолски. Германецът се запомни само с един точен удар за мача, който беше по диагонал и Де Хеа просто подложи ръце.

Манчестър Сити ужили Манчестър Юнайтед

"Манчестър Сити" няма да защити титлата си в Англия, но отказа да я даде на сребърен поднос на "Манчестър Юнайтед". В голямото дерби на...

В последните десет минут „Арсенал” вдигна темпото, но и „Манчестър” дебнеше и правеше много опасни контраатаки. В 85-тата минута Санти Касорла със силен удар накара Де Хеа да спасява. В 87-та пък Уейн Руни изведе по чудесен начин Райън Гигс, но уелсецът малко се забави и трябваше да стреля с десния си крак, като ударът отиде в аут.

В даденото четириминутно продължение на мача "Манчестър Юнайтед" добре парира устрема на "Арсенал" и в крайна сметка мачът завърши при справедливо равенство. Така "Арсенал" остава на четвърто място във временното класиране с 64 точки, на 2 точки пред "Тотнъм", но "шпорите" са с мач по-малко и на 1 зад "Челси", които също са с мач по-малко. Този мач по-малко обаче е точно сблъсък между "Челси" и "Тотнъм" - кървав мач, който ще се състои на 8 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com