Реал Мадрид и Кристияно Роналдо унижиха Барселона

33700

В чакания от цял свят мач-реванш за Купата на краля „Реал Мадрид” нанесе жестоко поражение на „Барселона” насред „Ноу Камп” и унижи каталунците с 3:1.

Мачът започна с опасно положение още във 2-рата минута, когато Пердо Родригес получи хубава топка на десния фланг от Жерард Пике, намери веднага Лео Меси и той успя да стреля с десния крак от воле през Серхио Рамос, но топката мина край дясната греда.

Парите - основната причина за завръщане на Роналдо в Манчестър Юнайтед

Неразбирателството относно евентуалните промени в договора на Кристияно Роналдо с "Реал Мадрид" приближава португалеца към завръщане в ...

Десетина минути по-късно дойдоха и най-интересните ситуации през първата част. Първо, в 11-тата минута, Анхел Ди Мария извади страшен късмет след нескопосано влизане отзад на Лео Меси – нарушение. Късметът се състоеше в това, че Ди Мария връхлетя върху Меси точно когато аржентинецът излезе от наказателното поле на „Реал” – секунда по-рано и това щеше да е дузпа, а не фаул.

В следващата минута Кристияно Роналдо беше изведен сам по дясното крило, получи възможност да играе един на един с Пике и го излъга елегантно, а защитникът на „Барселона” направи неуспешен шпагат и спъна португалеца – дузпа. Роналдо застана зад топката и без проблем литна Пинто за 0:1.

Голът обърка много „Барселона” и за пореден път в последния месец лъсна недостатъкът на схемата с фалшивата деветка – при наличието на Давид Вия, който обаче стоеше резерва, Лионел Меси беше сложен като централен нападател, а така връзката в атаките на Барса се късаше. Жорди Алба и Педро Родригес направиха няколко хубави влизания по крилата, но центриранията им не намираха никой, тъй като просто в наказателното поле на „Реал” го нямаше типичния голаджия.

Ел Класико - отговорът на въпросите във Футболна Испания

Мачовете на пряка елиминация винаги са криели особеното очарование на опасността от това да отпаднеш само заради една грешка. А когато ...

„Барселона” все пак можеше да изравни в 38-та минута, когато Андрес Иниеста беше фаулиран пред наказателното поле на „Реал”. При изпълнението Меси стреля хитро под подскочилата стена, но топката мина агонизиращо близко до дясната греда в аут.

Като цяло обаче единственото, до което каталунците стигаха, бяха няколко разбърквания, както и претенции за дузпа при едно влизане на Шаби Алонсо в тялото на Педро, който се промъкна много бързо и хитро отдясно, но съдията не даде дузпа, а като нищо можеше.

Второто полувреме започна с добро извеждащо подаване към Коентрао, който стреля в ръцете на Пинто, а веднага след това „Барселона” най-сетне затрудни Диего Лопес – Серхио Бускетс стреля от дистанция, но вратарят на „Реал” изби, а Рамос не позволи на Иниеста да довкара топката.

В 57-та минута обаче всичко за „Барселона” свърши – Анхел Ди Мария проби по левия фланг през Карлес Пуйол, стреля по земя, Пинто изби с крак, но топката стигна до Роналдо, който си я спря от и от три-четири метра спокойно вкара – 0:2.

Барселона надделя над Севиля с доста мъка

Отборът на „Барселона” успя да вземе трудна победа с 2:1 над гостуващия на „Ноу Камп” тим на „Севиля&rdqu...

Десет минути по-късно унижението за каталунците стана пълно – центриране от корнер беше засечено от оставения сам Рафаел Варан, който прати с глава топката право в сглобката на вратата на Пинто – 0:3.

До края на мача "Барселона" опита поне да вкара почетен гол, като това стана в 89-тата минута. Тогава Андрес Иниеста даде чудесен дълъг пас зад гърба на защитата в бяло и Жорди Алба изпревари Рамос, вкарвайки с премерен удар от въздуха с левия крак - 1:3.

Преди този гол Роналдо можеше да направи и хеттрик, но Пинто спаси диагоналния му удар. В последната минута пък съдиите спряха с несъществуваща засада излизащия сам срещу Лопес Лео Меси, макар че дори и при гол в тази ситуация време за обрат нямаше. А минути преди края влезлият като резерва Пепе успя да провокира леко каталунците и изнервените играчи в синьо-червено скочиха на бой, водени от Карлес Пуйол - най-ясното изражение на краха, който "Барселона" претърпя тази вечер.

Така с общ резултат 4:2 "Реал Мадрид" се класира на финал за Купата на Краля, където очаква победителя от двойката "Севиля" - "Атлетико Мадрид". А за "Барселона" остава надеждата, че в събота (2 март) ще може да си върне за този побой - тогава каталунците гостуват на "Сантяго Бернабеу" в шампионатен мач.

Милан изнесе тактическа лекция по футбол на Барселона

В първи осминафинален мач от Шампионската лига отборът на "Милан" показа защо е считан за европейската марка на Италия и наказа много л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com