Реал и Барса не се победиха

17285

В първи мач от полуфиналния сблъсък за Купата на Краля отборите на "Реал Мадрид" и "Барселона" завършиха 1:1, като от този резултат по-доволни безспорно трябва да са каталунците, които на 27 февруари домакинстват в реванша.

Мачът започна в страшно бързо темпо, като впечатление правеше, че „Реал Мадрид” опитва да налага преса възможно най-близо до вратата на „Барселона”. Каталунците пък отвръщаха на предизвикателството с типичното си тики-така, но също на много бързи обороти.

Реал срещу Барса - кой кого?

Уикендът все още е далеч, но за големия футбол почивка няма. А по-големи мачове от тези, които предстоят, трудно могат да се намерят. З...

Първата чиста голова ситуация се откри пред „Реал”, след като от пряк свободен удар Кристияно Роналдо стреля много коварно, но резервният вратар на „Барселона” Пинто, за когото е традиция да играе в мачовете за Купата на краля, изби акробатично.

След това ранно положение „Барселона” постепенно натисна и успя да разиграе топката по дълго, постепенно влизайки в половината на „Реал”. Първото чисто голово положение за каталунците обаче дойде също от пряк свободен удар – Шави стреля фалцово, но горната греда спаси резервния страж на белите Диего Лопес.

В 24-тата минута игралият по принуда Рикардо Карвальо, който влезе в стартовия състав заради контузията на Пепе и наказанието на Серхио Рамос, върна нескопосано към Лопес, Педро открадна топката и я върна към останалия сам срещу вратата Шави, който стреля, но от голлинията Рафаел Варан изби.

Тези положения постреснаха „Реал”, които изнесоха играта малко по-напред и минути по-късно Карим Бензема можеше да вкара гол след добра преса на белите и извеждащ пас на Йозил, но волето на френския стрелец мина току до вратата.

До края на полувремето по-остри в атака изглеждаха "Реал", които на няколко пъти разменяха бързи подавания, но последната част от атаката им куцаше. Особено впечатляващо беше как Жерард Пике пресече едно подаване на Кайехон в наказателното поле, след като младокът беше изведен отдясно с къс и хитър пас от Есиен, но вместо да подаде в перспектива напред към изпреварилите защитата Роналдо и Бензема, той сви леко назад топката и позволи на Пике да направи страхотния шпагат.

Първи победител в "Лаком за гол" - търсят се още цели четирима

И така – завърши първият месец от играта на Actualno.com „Лаком за гол”, а с нея вече имаме и първия победител в нея....

Второто полувреме започна шокиращо за "Реал" - бърза игра в центъра на терена и последователни грешки от двете страни доведоха до спорна топка, която аржентинският магьосник Лео Меси успя да достигне и да отиграе с едно докосване, което изведе Сеск Фабрегас сам срещу Диего Лопес и испанският халф с лекота вкара - 0:1.

Студеният душ стресна "Реал", които взеха да атакуват по-често, но така се излагаха повече на контраатаките на "Барса". В 60-тата минута Кристияно Роналдо пропусна златна възможност за домакините - центриране отдясно на влезлия на мястото на Кайехон Лука Модрич качи топката на главата португалеца, но той от три метра я прати точно до гредата на Пинто - за нещастие на "Сантяго Бернабеу" от външната страна на стълба.

Няколко минути по-късно Педро Родригес излезе сам срещу Диего Лопес след чуден пас на най-добрия за каталунците Сеск Фабрегас, но скъси твърде много ъгъла на игра и изкара топката в аут в опита си да бъде прецизен с шута си в десния ъгъл.

Меси вкара 4 и влезе в историята. Отново

Аржентинецът стана най-младият играч, вкарал над 200 гола в Ла Лига. Това Меси направи снощи, след като вкара 4 гола във вратата на &bd...

Упоритостта на "Реал" обаче беше възнаградена - в 81-вата минута Рафраел Варан изравни след като Модрич и Йозил размениха пасове отдясно, а германецът от турски произход центрира и "сложи" топката на главата на защитника, който надскочи всички в синьо-червено и вкара в близкия ъгъл през плонжа на отчаяния Пинто - 1:1.

Последното истинско положение в мача дойде две минути преди края, когато Жорди Алба беше изведен сам срещу Лопес, стреля много мощно, но вратарят на "Реал" изби акробатично. В самият край "Реал" стигна до два корнера, но в крайна сметка до нищо опасно благодарение на избиване с плонж с глава на Дани Алвеш, а след това и на смел шпагат на Пуйол в краката на замоталия се Йозил.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com