Пулев срещу Кличко - възможен ли е такъв двубой скоро?

19159
Пулев срещу Кличко - възможен ли е такъв двубой скоро?

След знаменитата победа на Кубрат Пулев над американеца Тони Томпсън еуфорията в България стигна нови висоти и всички заговориха за мач на Пулев със страховития украинец Владимир Кличко. Оказва се обаче, че този мач може да не се състои толкова скоро, колкото ни се иска на всички, ако изобщо се състои.

Защо може да няма мач между Кобрата и Владимир или ако има, той да стане факт много напред във времето? В професионалния бокс в момента има цели пет версии на световните титли, които са от значение – WBO, IBF, IBO, WBA и най-престижната WBC. Всъщност последната се държи от Виталий Кличко, а брат му Владимир държи другите четири. И е напълно ясно, че двамата братя никога няма да излязат в мач, който да обедини всички титли.

Кобрата: Отдавна се чувствам равен с Кличко

"Отдавна се чувствам равен с Кличко и не мисля, че е нещо повече от мен", каза Кубрат Пулев при завръщането си в България, съобщи БГНЕС...

Затова мачът на 5 октомври между Владимир Кличко и Александър Поветкин е много важен. Ако Поветкин, който се води шампион на WBA (Владимир е супершапион), победи, то автоматично ще има предизвикателство към Виталий за обединение на всички титли. И евентуално след това Кобрата може да се надява на мач с победителя от тази среща – но някъде в далечно бъдеще. Ако Владимир победи, то положението остава такова, каквото е досега.

Въпросът с претендентите също е доста сложен, пише в свой материал в. „Труд”. Защото ако има един шампион във всички версии, той най-вероятно ще защитава титлите си срещу претендент в съответната версия. В момента Кубрат Пулев е претендент номер на IBF, № 5 на IBO, № 11 на WBO, № 9 на WBC и извън Топ 15 на WBA. По-добре от българина в това отношение към момента са британецът Дейвид Хей, руснакът Денис Бойцов, дори и полякът Томаш Адамек. Но пък Пулев е №3 в сборния рейтинг на боксовата библия boxrec.com, който го поставя веднага след братята Кличко - Витали е първи, а Владимир втори.

Ако Владимир победи на 5 октомври, със сигурност ще защитава титлите си една по една, а не всичките накуп. И тогава парите също ще играят, защото украинецът ще търси съперници, които освен чисто спортно-технически трябва да предизвикват и интереса на колкото се може повече зрители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com