Манчестър Юнайтед сложи ръка върху титлата в Англия

8374
Манчестър Юнайтед сложи ръка върху титлата в Англия

12 точки - толкова е преднината на "Манчестър Юнайтед" пред втория "Манчестър Сити" в битката за титлата в Англия, която вече стана символична. Защото "Юнайтед" спечели без особени проблеми мача си с "Евертън" и нещата оттук насетне изглеждат предрешени след вчерашната грешна стъпка на "Манчестър Сити" - загуба с 1:3 от "Саутхямптън" като гост.

От самото начало на срещата „Юнайтед” натисна яростно и в 9-тата минута Робин Ван Перси по чудо не откри резултата. Холандецът беше изведен сам срещу Тим Хауърд, излъга го, но на празна врата стреля с десния крак в гредата.

Червените дяволи готвят за 20-ти път най-смъртоносната си гозба

Отново е неделя, но този път футболното блюдо не е толкова богато, защото идват първите осминафиналите от Шампионската лига и първите е...

Три минути по-късно обаче прошка нямаше – Ван Перси проби като на шега отдясно след пас с глава на Валенсия и подаде на Райън Гигс, а уелсецът стреля в долния ляв ъгъл на Хауърд, като топката рикошира в гредата, преди да влезе. Гигс вкарва за 21-ви пореден сезон във Висшата лига – единственият футболист, който го е правил във всеки сезон от създаването на Премиершип.

След като поведоха обаче, „червените дяволи” се отпуснаха и след половин час игра Леон Озмън за малко не изравни с хубав параболичен удар, но Де Хеа спаси с красив плонж. Пет минути по-късно „Евертън” пак направи хубава атака, но Аничебе за малко не можа да се завърти в малкото наказателно поле и да накаже Де Хеа.

Тотнъм излъга Нюкасъл и запазва шансове за Шампионската лига

В изключително важен мач в битката за зона Шампионска лига отборът на "Тотнъм" спечели с 2:1 срещу "Нюкасъл" и по този начин излезе вре...

Тези възможности постреснаха „Юнайтед” и домакините натиснаха в края на полувремето, като Ван Перси, подобно на Аничебе, се размина в малкото наказателно поле с гола. В самия край на полувремето обаче, прошка нямаше. Ван Перси излезе сам срещу Хауърд, излъга го, стреля с десния крак, а притичалият Ягиелка скочи с шпагат и твърде нещастно влезе с топката във вратата – 2:0.

В средата на второто полувреме „Юнайтед” изтърва невероятен шанс за трети гол. Тогава Джони Еванс в непосредствена близост на два пъти беше блокиран от Хауърд и от защитник на „Евертън”. Никица Йелавич пък можеше да вкара гол в 80-тата минута, но Де Хеа пак показа качествата си и спаси. Това беше и последното по-интересно положение в мача, който се доигра крайно спокойно и узакони хегемонията на "червените дяволи" в Англия през този сезон.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com