Левски даде подаръци на дете-герой

15533
Левски даде подаръци на дете-герой

Футболистите и треньорския щаб на представителния тим на "Левски" дариха 1500 лева и пълна екипировка на 15-годишния Марио Тихомиров, предаде БГНЕС. На 23 ноември той спаси човешки живот – този на 8-годишния Мишо, паднал в 5-метрова пропаст на скалите в Белоградчик.

Марио слиза веднага и изнася на гръб Мишо, след което успява и да го занесе в местната болница. Заедно с тримата си братя Марио живее в Дома за деца лишени от родителска грижа "Надежда" в град Белоградчик. Влюбен е във футбола и тренира в местния тим Балкан. Харесва Левски и Челси, а любимите му футболисти са Владимир Гаджев и Фернандо Торес.

Футболистите на Левски се трогнаха от случката на героя от Белоградчик и решиха да дарят малкия Марио. Той пристигна на стадион "Георги Аспарухов" тази сутрин и получи от любимия си футболист Владимир Гаджев подаръците, както и фланелка на полузащитника.

"Веднага, когато научихме за този случай и този симпатичен младеж, решихме, че трябва да направим нещо. Смятам, че се получи доста добра инициатива - не става дума само за фланелката, а и за средствата. Мисля, че това е едно добро начало", каза Гаджев.

"Трябва да се помага на такива деца. Те трябва да се развиват и да изпълняват мечтите си. Аз съм много чувствителен човек и това, което той е направил много ме трогна. Това, че той е мой фен ме накара още повече да се заема с тази инициатива. Много се радвам, че все още има такива деца. Дано повече хора вземат пример от него. Трябва да си помагаме, ние сме един народ и няма кой друг да ни помогне. Той може да стане голям човек. Ласкае ме това, че имам почитатели сред подрастващото поколение", добави Гаджев.

Самият Марио си пожела някой ден да тренира в клуба. Старши треньорът на "сините" Илиан Илиев също се срещна с Марио и му вдъхна кураж с мили думи. Освен Марио Тихомиров, футболистите на "Левски" ще зарадват с подаръци и всички малчугани от Дома за деца, лишени от родителска грижа "Надежда" в Белоградчик.

"Сините" фенове прекратиха Левски - Олимпиакос (видео)

Мачът между Левски и Олимпиакос от турнира за Купата на претендентите бе прекратен в началото на третия гейм, след като феновете на б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com