Лацио свали Ювентус на земята

6854

В първи мач от полуфиналите за Купата на Италия отборите на "Ювентус" и "Лацио" завършиха при равен резултат - 1:1.

Като цяло мачът премина под диктовката на Старата госпожа, но през първото полувреме чисти положения за бианконерите липсваха. Въпреки териториалното си превъзходство, "Ювентус" не правеше нищо запомнящо се атака, което не беше толкова учудващо предвид факта, че в състава на домакините ги нямаше Мирко Вучинич, Себастиан Джовинко, Андреа Пирло и Фабио Куалярела. Всъщност по-чисти ситуации се откриха пред "Лацио", но на два пъти защитата на "Ювентус" успя в последния момент да блокира първо Ернанеш, а след това и Маури току преди да вкарат гол.

Лацио изпързаля Интер

В дербито от 17-ия кръг на Серия А тимът на „Лацио” хлъзна „Интер” с 1:0 и направи огромна услуга на лидерите о...

Второто полувреме започна с натиск на "Ювентус", като пред Алесандро Матри се откриха две много чисти положения. Особено при първото Матри беше намерен с фин дълъг пас от заместника на Пирло в мача Лука Мароне, но ударът от движение на нападателя беше спасен от Маркети.

Логичното все пак се случи в 63-тата минута, когато Федерико Пелузо се разписа с глава след хубаво центриране - 1:0. В следващите минути торници атакуваха бясно в опит да вкарат втори гол, но Матри пак пропусна, а Артуро Видал нацели гредата сам срещу Маркети. След десетина минути Маркети отново отказа Видал, който получи страшен пас от влезлия като резерва Вучинич, стреля меко с добра парабола с глава, но стражът на "Лацио" успя да направи крачка назад, да скочи и да избие на голлинията влизащата във вратата топка.

И точно когато всичко изглеждаше решено, "Лацио" попари домакините. В 86-тата минута "орлите" изпълниха корнер, Вучинич обърса с глава центрираната топка и я прати право на крака на влезлия на втора греда Маури, който я бутна във вратата през ръцете на Сторари - 1:1.

Така преди реванша между двата отбора, който ще се играе следващия вторник (29 януари) на "Стадио Олимпико" в Рим, "Лацио" е в по-добра позиция за класиране на финал заради вкарания гол на чужд терен.

Ювентус, Интер и Фиорентина паднаха вкупом в първия кръг след Коледа

Изключително тежък уикенд изкараха почти всички грандове в Италия, за повечето от които числото 19 (19-ти кръг) се оказа нещастно. Зло...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com