Кубрат Пулев си осигури мач с Владимир Кличко

57580
Кубрат Пулев си осигури мач с Владимир Кличко

18 мача, 18 победи – това е цифровият резултат в професионалната кариера на Кубрат Пулев, който днес постигна най-голямата си победа на професионалния ринг. Пулев победи по точки (116:112, 118:110, 117:111) американеца Тони Томпсън и по този начин стана официален претендент за мач с най-силния боксьор в света и абсолютен шампион в свръхтежка категория Владимир Кличко. Преди това обаче Кличко има мач с Александър Поветкин - на 5 октомври в Москва, но освен ако в този мач не стане някоя сензация, Пулев ще може да боксира именно с Кличко за световната титла. Другата възможност е мач с Поветкин за най-престижното отличие в професионалния бокс.

Тази вечер Пулев безспорно се изправи срещу най-тежкия си противник досега в професионалния бокс - Тигъра Тони Томпсън,  с 41 мача на професионалния ринг, от които 38 победи. Томпсън на два пъти губи с нокаут от Владимир Кличко в преки двубои за световната титла в най-тежката категория.

Кубрат Пулев излиза срещу Тони Томпсън на 24 август

Кубрат Пулев ще срещне Тони Томпсън - Тигъра от Съединените щати в следващия си мач на професионалния ринг, като двубоят ще се проведе ...

Освен всичко друго за Пулев беше по-трудно от всеки друг път и заради обратния гард на Томпсън. Мачът започна с по-активни действия на американеца, който с десен прав разбиваше по-позиционната защита на българина. Точно в самия край на първия рунд обаче Пулев оправда прозвището си и със светкавичната бързина на истинска кобра натика Томпсън във въжетата, вкарвайки му два-три силни удара.  

Вторият рунд премина отново с малко по-пасивна игра и от двамата, макар че в един момент и двамата успяха да нанесат доста силни удари на противника, но в третата част Кобрата тръгна по-решително и направи една хубава серия, на която Томпсън нямаше отговор.

В четвъртия рунд мачът се нажежи – при една атака на Томпсън Пулев успя да се мушне под удара и да му вкара едно кроше в момент, в който реферът викна „брейк”. Томпсън се ядоса и на висок глас предизвика Пулев, който не му остана длъжен и успя да му вкара две-три мощни серии в лицето. Томпсън усети, че нещата не вървят добре и опита с мръсен удар в тила да разстрои Кобрата, но без успех.

От петия рунд вече си личеше, че Тигъра се уморява – той рядко вдигаше ръцете в гард, а Пулев с много по-бързи атаки нанасяше точни удари. Американецът явно вече разчиташе на една много силна контраатака, с която да обърне развоя на мача. На почивката след петия рунд Томпсън вече беше леко неадекватен.

Усетил, че губи срещата, Тигъра тръгна в атака в шестия рунд, но Кобрата го засече на два пъти с мощни удари, а към края на рунда тръгна отново напред и вкара още няколко силни удара, но Томпсън успя да удари две крошета на българина, за щастие без последствия. А в края на рунда Томпсън отново игра мръсно – той нанесе удари след като гонга вече беше бил.

Ако победи Томпсън, Кубрат Пулев излиза срещу Владимир Кличко

Официално – победителят от мача между Кубрат Пулев и Тони Томпсън ще излъчи претендента за световната титла в тежка категория, ко...

В седмия рунд американецът започна да залага главно на мръсна игра – Тигъра започна да влиза в клинч и да нанася удари след сигнал рефера. Това започна да се отразява на Кобрата, но и в осмия рунд българинът успя да вкара повече точни удари и в края на частта при един опит да влезе в клинч американецът падна и се изправи много трудно.

В деветия рунд Пулев се развихри и успя да свали Томпсън на земята, но американският рефер не почна да брои и не зачете нокдаун. А в самия край на рунда Пулев подбра съперника си и го нацели три-четири пъти право в лицето, като само гонгът спаси Тигъра от нокдаун и потенциален нокаут.

Кубрат вече беше в свои води – по-свеж и много по-бърз от Томпсън. Показателно беше, че при една атака в десетия рунд Пулев пропусна с доста, но Томпсън беше толкова изтощен, че дори не успя да направи контраатака, при положение че имаше открита цел. И отново в самия край на рунда гонгът спаси американеца, тъй като българинът пак го натисна със серия в слънчевия сплит и лицето.

11-тият рунд премина под мотото „всичко влиза” – Пулев с ляв прав отново и отново удряше Томпсън, който с последни сили се опитваше да го примами в близък бой, за да пусне крошето си, но българинът играеше умно.

В крайна сметка мачът стигна до 12 рунда – пълно шоу за боксовите привърженици по цял свят, а Томпсън отдавна играеше за честта си. Американецът опита да тръгне за последен път напред, но бързо беше отказан с поредна серия от Кобрата. Накрая Томпсън успя да направи още един-два прави удара, но Пулев му върна с точни крошета и завърши мача със стил, с точен удар в брадичката на американеца.

Кличко: Томпсън ще бие Пулев

Кубрат Пулев ще загуби от Тони Томпсън, прогнозира световният шампион в тежка категория на IBF Владимир Кличко в интервю за "ATG Radi...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com