Гросмайсторско реми и Ювентус гледа уверено към скудетото

3217
Гросмайсторско реми и Ювентус гледа уверено към скудетото

В голямото дерби на 27-ия кръг на Серия А отборите на "Наполи" и "Ювентус" си разделиха по една точка, като определено по-доволни останаха бианконерите - 1:1.

Мачът започна с бурен натиск на „Наполи”, като още в първата минута Марек Хамшик получи добра топка в наказателното поле на „Ювентус”, но той стреля доста в аут.

Наполи влиза в дербито с Ювентус с шест точки по-малко

Отборът на "Наполи" не успя да се разпише при гостуването си на "Удинезе" в мач от 26-ия кръг на Серия А и след нулевото равенство на...

„Старата госпожа”, обаче, реагира много бързо и показа, че далеч няма да позволи да бъде натискана. И в 10-тата минута шампионите на Италия показаха защо са на водещата позиция в Серия А – Андреа Пирло се освободи много хитро по левия фланг, центрира филигранно към Джорджо Киелини и защитникът, който се завърна в състава след продължително лечение, заби топката в мрежата на Морган Де Санктис с мощен удар с глава – 0:1.

Голът определено шокира домакините и в рамките на следващите десет минутки Мирко Вучинич можеше да ги убие, но направи два фрапантни пропуска. Първо черногорецът с глава хитро стреля в обратния на движението на Де Санктис ъгъл, но в аут, а след това беше изведен хитро от Себастиян Джовинко абсолютно сам срещу вратаря на „Наполи”, но Де Санктис с рамо отклони головия удар на Вучинич.

В тези минути за бианконерите блестеше Андреа Пирло, който в познатия си стил разпределяше страхотно топката и създаваше положение след положение за своите нападатели. „Наполи” пък атакуваха с повече центрирания, но натискът им беше прибързан и хаотичен, без реални шансове.

В 29-тата минута мачът беше помрачен от крайно нелеп инцидент – Мигел Бритос не внимаваше и сблъска главата си с тази на съотборника си Гьокхан Инлер, като защитникът на „Наполи” изпадна в безсъзнание. За щастие обаче Бритос се възстанови бързо и без тежки последствия.

Рома ухапа лошо летящия високо Ювентус

В голямото дерби на 25-ия кръг на Серия А отборът на "Рома" се вдигна на крака и показа пред водещата сила в Италия "Ювентус", че има с...

Изглеждаше, че първото полувреме върви много добре за „Ювентус”, но в 43-тата минута нещата се обърнаха. Тогава торинци оставиха прекалено много празно пространство на Инлер, като Пирло в случая си спести усилие в защита, швейцарецът си нагласи топката на силния десен крак и с мощен удар преодоля Джанлуиджи Буфон – 1:1. При шута на Инлер имаше и лек рикошет в главата на Леонардо Бонучи, който направи топката невъзможна за Буфон.

В последната минута на полувремето страстите се нажежиха – Единсон Кавани удари умишлено с лакът Джорджо Киелини, но съдията Даниеле Орсато не посмя да изгони уругваеца и му даде само жълт картон.

Второто полувреме почна малко мудно и по-предпазливо, но в 58-та минута Марек Хамшик подпали ръкавиците на Буфон, който с хубав плонж предотврати второ попадение за домакините.

Десет минути след това невероятно разбъркване в наказателното поле на „Ювентус” по чудо не завърши с гол, след като Киелини и Бардзали успяха да удържат Кавани и Пандев и топката беше избита пред голлинията на торинци.  А след това Вучинич с хубав удар отдалеч тества Де Санктис.

Виж Неапол и умри

Петък вечер – време за футболен купон. И няма как да е иначе предвид свирепото дерби, което поставя знака си върху целия предстоя...

В 72-рата минута незнайно как „Наполи” не вкара втори гол. Топовен удар на Хамшик беше лошо избит от Буфон и Джемайли на празна врата само трябваше да насочи топката в мрежата, но той успя да я изкара в аут.

До края на срещата "Наполи" натискаше и искаше победата, но "Ювентус" играеха много умно, с тактически нарушения и с много подсигуряване не даваха на домакините да стигат до чисти позиции за стрелба. Така "Старата госпожа" взе много важно равенство на терена на големия съперник на вътрешната сцена тази година и си гарантира удобна позиция в похода към втора поредна титла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com