Григор Димитров пречупи Николас Алмагро

27944
Григор Димитров пречупи Николас Алмагро

В мач от първи кръг на турнира от серията 1000 (Мастърс) в Синсинати първата ни ракета при мъжете Григор Димитров победи със 7:6 (3), 6:4 номер 13 в сехмата Николас Алмaгро. Така Григор си осигури 45 точки за световната ранглиста и със сигурност ще е поставен на тазгодишното издание на US Open. Победата беше първа за Димитров срещу този съперник - досега те бяха играли само веднъж, на Australian Open преди година, когато испанецът победи във втори кръг с 3:2 сета (4:6, 6:3, 6:7 (4), 6:4, 6:0).

Първи сет

Томи Хаас надхитри Григор Димитров

В мач от четвъртфиналите на турнира във Вашингтон Григор Димитров получи добър урок по търпение от Томи Хаас и загуби с 6:7 (5), 6:7 (3...

Григор влезе по-трудно в мача, като още в третия гейм на първия сет Алмагро си осигури точка за пробив след страхотен минаващ удар от бекхенд по диагонала, но нашето момче отговори с ас и успя да си удържи подаването.

След като в началото на мача за Григор константно силно функционираше само сервисът, дойде ред и другите му удари да влязат в ритъм. Това стана в шестия гейм на сета, когато Димитров направи няколко добри ретура и от бекхенд, и от форхенд, които му позволиха да влиза в разигравания и логично се стигна до шанс за пробив в полза на българина. Последва дълго разиграване, в което и двамата играчи не рискуваха прекалено, но накрая Димитров пръв дръпна спусъка и с хубав форхенд по късия диагонал принуди Алмагрo да играе от неудобна позиция, което доведе до удар в аут на испанеца – пробив за Григор.

Стигна се до 5:3 гейма и сервис на Григор за сета и точно тогава българинът се срина – той вкара само един първи сервис в гейма и взе само една точка, а на всичкото отгоре при 15:30 от лесна позиция вкара форхенда в мрежата, вместо да завърши рутинно при диагонала. Неприятностите за Димитров за малко да станат още по-големи, след като при 5:5 гейма той допусна точка за втори пробив пред Алмагро, но се спаси с хубав сервис.

Логично се стигна до тайбрек, а той започна с цели три минипробива – за щастие два в сметката на Григор, като единият стана факт след разиграване от 22 удара и пропукване на Алмагро от форхенд. Това оказа влияние върху нервите на испанеца, който направи и двойна грешка за 5:2 точки за Григор, а накрая сбърка пак от форхенд – 7:3 точки за нашето момче, което наниза 13 аса в този сет, 2 в тайбрека.

Григор е номер 31 в света, Пиронкова е извън топ 60

Първата българска ракета Григор Димитров дръпна с една позиция до 31-ото място в световната ранглиста, след като през изминалата седми...

Втори сет

Втората част започна с много впечатляваща проява на Димитров на мрежата – нашето момче направи две поредни много трудни волета от бекхенд и форхенд, за да спечели точката.

Първите шест гейма на частта преминаха под знака на сервиса, като и двамата играчи бяха безупречни. В ключовия седми гейм обаче Димитров вкара няколко ретура, стигна се до 30:30 и Алмагро на два пъти отигра по безумен начин, за да даде пробив аванс на нашето момче, което го затвърди с гейм на нула – 5:3.

Шокът за испанеца вече беше абсолютен и Григор стигна до мачбол на негов сервис след хубав лоб и добър минаващ удар плюс непредизвикана грешка на Алмагро. Испанецът обаче веднага вкара в действие началния удар и принуди Григор да сервира за мача. Този път българинът беше по-съсредоточен и спечели при втория си мачбол срещата, макар че пак вкара малко първи сервис – само два от шест начални удара в гейма, а Алмагро помогна с две непредизвикани грешки.

Григор Димитров с разочароващо представяне в Монреал

Първата българска ракета Григор Димитров отпадна още на старта на Мастърса в Монреал след загуба с 4:6, 4:6 от Марсел Гранойерс в двуб...

В следващия кръг Григор ще играе с американеца Брайън Бейкър, а при победа най-вероятно ще се изправи срещу Рафаел Надал. Срещу Бейкър Димитров е изиграл само една среща - в Брисбейн през тази година, когато българинът стигна до финала. На този турнир Григор спечели срещу Бейкър с 6:3, 7:6 (8) в първия мач от състезанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com