Григор Димитров получи урок по игра на трева от Лейтън Хюит

19118
Григор Димитров получи урок по игра на трева от Лейтън Хюит

4:6, 3:6 – доста разочароващ резултат за Григор Димитров, който загуби с 0:2 сета от бившия световен номер едно Лейтън Хюит в чакания с нетърпение мач от втори кръг в Куинс, който трябваше да се играе вчера, но заради дъжд беше изместен за днес.

Григор започна лошо мача, като допусна пробив в третия гейм след като водеше с 40:15, но взе грешни решения в хода на гейма, а освен това Хюит също показа майсторство и присъствие на духа. В крайна сметка за бившия номер едно в света този пробив се оказа напълно достатъчен и той задържа аванса си до края на сета – 6:4. Показателно е, че Григор така и не стигна до точка за пробив – единственото, което успя да направи в сервис геймовете на Хюит, беше да стигне до три равенства.

Григор Димитров мина през ада, но победи на старта на турнира в Куинс

В изключителна драма се превърна първият мач на Григор Димитров от сезона на трева. Нашето момче премина през невероятно трудно препятс...

В първия сет Димитров определено игра доста слабо за възможностите си – ретурът му от бекхенд буквално липсваше, като българинът сбърка един куп сечени ретури от тази си страна. Учудващо Григор така и не стъпи малко по-навътре в корта на сравнително слабия като скорост сервис на австралиеца и не опита да поиграе с лифтиран ретур. Като цяло сеченият бекхенд на Григор отсъстваше в този сет, а Хюит на няколко пъти показа страхотна игра, включително на два пъти при хубави къси топки на Григор, когато австралиецът стигаше до удара и отговаряше от много трудни положение с печеливши удари – контракъса топка и лоб.

На старта на втората част ситуацията за Григор стана още по-тежка, след като още в първия гейм допусна нов пробив в подаването си – първо сбърка форхенд при атака към мрежата, а после направи непредизвикана грешка от бекхенд.

Този пробив беше показателен за развитието на мача, а Димитров изигра по-слаб втори сет и в крайна сметка Хюит проби за 6:3 във втория сет, затваряйки мача. В трети кръг австралиецът ще играе със Сам Куери, а за Григор остават поуките, след като определено не може да е доволен от представянето си на Куинс през тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com