Григор Димитров елиминира и Николай Давиденко в Ротердам

6259
Григор Димитров елиминира и Николай Давиденко в Ротердам

В мач от втория кръг на престижния турнир от серията 500 в Ротердам Григор Димитров взе наистина голяма победа - срещу бившия номер 4 в света Николай Давиденко, при това с 2:0 сета - 7:5, 6:3.

Мачът започна с бързи сервис геймове за сервиращите, като малко по-дълги размени на удари имаше в сервис геймовете на Давиденко, който е известен с характерния си темпови стил от основна линия и когато е в добра кондиция е заплаха за всеки в света, особено на бърз хард в зала.

Григор Димитров напусна и турнира на двойки в Мелбърн

Два тайбрека се оказаха непреодолимо препятствие в опита на Григор Димитров да стигне до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Заедно...

Първият сет вървеше равностойно, но все пак Григор имаше по-често притесняваше Давиденко в сервис геймовете на руснака, но опитът на Николай си казваше думата. Най-напрегнат се оказа дванадесетия гейм, когато българинът достигна до сетбол при сервис на руснака – първата точка за пробив изобщо в сета и мача. Това стана след поредното дълго разиграване, в което обаче Григор успя най-сетне да вкара Давиденко в размяна от форхенд, а в този удар нашето момче има предимство и изтиска грешка. При брейкпоинта последва ново разиграване, в което Давиденко рискува и тръгна към мрежата, където обаче сбърка не чак толкова трудно воле след дефанзивен и леко повдигнат слайс бекхенд на Григор – 7:5 гейма и първи сет за нашето момче.

В този първи сет при вкаран първи сервис Григор спечели 93% от разиграните точки – отличен и задължителен показател за игра в зала.

Вторият сет започна отново с превъзходство на българина, който достигна до точка за пробив в четвъртия гейм на сета и я реализира след сбъркан удар от бекхенд на Давиденко от равностойна позиция – 3:1. В тези минути вече си личеше, че руснакът се поуморява и явно годинките си казваха думата.

Петият гейм се превърна в психологически тест за Григор, който поведе с 40:15, но се отпусна и допусна дюс. След това обаче нашето момче взе следващите две точки след добри разигравания  - 4:1.

България се предаде пред Финландия

Горчиво - така можем с една дума да опишем представянето на България в домакинството срещу Финландия в турнира за Купа "Дейвис". Преди...

Стигна се до 5:2 за Димитров и сервис на руснака, като нашият успя да докара нещата до дюс с поразяващ форхенд-права, но след това хубаво изпълнение на Давиденко и грешка на Григор позволиха на руснака да намали на 3:5 и сервис гейм на Григор за мача. В него българинът не трепна и както срещу Бърнард Томич спечели още първия си мачбол,  след като направи и разиграване ала Федерер в предишната топка – скъсен удар и после воле с пълно разтягане.

В третия кръг на турнира Димитров излиза или срещу Ришар Гаске, или срещу Маркос Багдатис. С Гаске Димитров имаше епичен мач на „Ролан Гарос” през миналата година, загубен с 1:3 сета. Досега Григор не е печелил срещу французина при три изиграни мача, като последната им среща беше миналата година в Бангкок, когато нашето момче сервираше за мача, но изтърва нервите си и загуби с 1:2 сета. Срещу Багдатис картината е по-различна - две победи от три мача, като последната беше на полуфинал в Брисбейн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com