Джокович си отмъсти жестоко на Григор за поражението в Мадрид

10144
Джокович си отмъсти жестоко на Григор за поражението в Мадрид

6:2, 6:2, 6:3 - много неприятен резултат, който Григор Димитров със сигурност ще запомни. Той дойде в негов ущърб в чакания с голямо нетърпение първи мач на български тенисист при мъжете в трети кръг на турнир от Големия шлем. Загубата беше нанесена от световния номер едно Новак Джокович.

Джокович явно започна с твърда решимост да не се повторят нещата от Мадрид и проби още в първия гейм на мача. Всъщност освен че световният номер едно почна по-стабилно и се нагоди по-бързо към ветровитото и хладно време, Григор от друга страна грешеше страшно много и в петия гейм се стигна до нов пробив в полза на Джокович след нова порция непредизвикани грешки на Димитров. Логично сърбинът затвори сета с 6:2, макар в последния му сервис гейм Григор да стигна до точка за пробив след две изключителни изпълнения в защита – сечен форхенд и спасяване на много силен удар на Джокович от близка дистанция, но това беше всичко.

Григор Димитров премина лесно във втори кръг на Ролан Гарос

Само един сет и един гейм бяха достатъчни на българския номер едно при мъжете Григор Димитров да премине във втори кръг на "Ролан Гарос...

На старта на втората част Димитров беше изправен пред три възможности за пробив, не поредни и успя да се спаси, макар че в единия случай Джокович помогна много след удар с рамката при една къса топка на Григор. За съжаление още в следващия сервис гейм на българина световният номер едно проби на нула след две непредизвикани грешки на Григор, една феноменална контра къса топка и печеливш форхенд. Ставаше все по-очевидно, че Ноле този път се е подготвил добре – той играеше здраво на бекхенда на Григор и това даваше резултат. Последва още един пробив, както и в първия сет, като този път той дойде след двойна грешка.

При 5:2 гейма за Джокович Григор Димитров взе медицинска пауза – българинът се оплака от проблем в рамото. Това не помогна особено на нашето момче и то загуби и втория сет с 2:6 гейма.

Погромът вече беше налице – Джокович започна с нов пробив, при това на нула и окончателно изпи и последната капчица интрига в мача. Все пак Григор имаше шанс да върне пробива веднага, но Джокович спаси възможността. Подобно и на първите два сета Ноле проби за 4:1, макар че Димитров направи един страшно хубав смач с отскок, а след това Григор най-после показа искрица стръв и върна единия пробив след хубава комбинация от форхенд. При 3:5 българинът спаси два мачбола с два печеливши удара от форхенд, при третия филето на мрежата помогна, но при четвъртия вече Григор изкара в аут.

В крайна сметка това беше твърде малко, твърде невзрачно за таланта на българина, който изигра отвратително слаб мач и колкото по-бързо го забрави, но без да пропуска да си извлече поука, толкова по-добре.

Федерер и Надал влязоха във втората седмица на Ролан Гарос

Двете големи звезди на съвременния тенис, които вдигнаха играта до сегашното ѝ ниво в лицето на Роджър Федерер и Рафаел Надал вървят на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com