Челси взе аванс след гол в последната секунда, Фенербахче победи Бенфика

8146
Челси взе аванс след гол в последната секунда, Фенербахче победи Бенфика

За разлика от дъжда от голове в Шампионската лига, в Лига Европа нещата стоят далеч по-скромно, но пък затова и по-равностойно след първите мачове от полуфиналната фаза на турнира.

В Швейцария тимът на „Челси” успя да изтръгне успех с 2:1 след решаващ гол на Давид Луис в 94-тата минута. Англичаните поведоха още в 12-тата минута с попадение на Виктор Моузес. Той вкара с глава след центриране от коренер.

Моуриньо иска да вземе и Радамел Фалкао със себе си в Челси

Жозе Моуриньо отива в "Челси". Тази новина се появи в германския таблоид "Билд" веднага след краха на "Реал Мадрид" на "Сигнал Идуна Па...

След гола швейцарците поеха инициативата в играта, като „Челси” опитваше на контраатака да изненада домакините и да реши нещата с втори гол.  „Базел” имаха отличен шанс да изравнят, но удариха греда. Същото сториха и „Челси” след атака на Еден Азар по левия фланг и пас към Фернандо Торес, който с левия крак нацели десния страничен стълб на Зомер.

Изравнителен гол все пак падна – в 87-та минута. Тогава швейцарците получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Аспиликуета срещу Марко Щрелер. Наказателният удар беше леко спорен, но за Фабиан Шер това нямаше значение и той го вкара.

„Челси” веднага реагира и Джон Тери с глава за малко отново да даде аванс на англичаните. Това все пак стана с последния удар по топката, след като от фаул Давид Луис изненада Зомер.

В другия мач от вечерта „Фенербахче” се възползва от домакинското си предимство и спечели с 1:0 срещу „Бенфика”. Всъщност това беше най-малкото, с което се разминаха португалците, тъй като домакините удариха цели три греди, включително една от дузпа. Единственият гол в крайна сметка падна в 72-рата минута и беше дело на Егемен Коркмаз. Той вкара с глава след грешка на португалците в защита, които не изчистиха както трябва топката след корнер.

Новите футболни сили нахлуват в Европа

Мачовете от Шампионската лига вече са история, но предстоят полуфиналите на Лига Европа. И макар тук нещата да не са толкова пищни, тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com