Ботев Пловдив взе своето срещу Литекс и е в зона Европа

11353
Ботев Пловдив взе своето срещу Литекс и е в зона Европа

1:0 – гросмайсторски резултат за „Ботев Пловдив” в дербито срещу „Литекс”, с който канарчетата вече са на трето място в А група т.е. в зоната за участие в Лига Европа, с две точки повече от ЦСКА (50-48) и при предстоящ двубой в София между двата отбора на 4 май, от 20:00 часа.

Първото полувреме премина при по-активна игра на „Ботев Пловдив”, но положения имаше и пред двете врати. Най-чистото за канарчетата дойде след осем минути игра, когато Луис Педро се вряза на скорост отляво и центрира много опасно, като топката мина по голлинията и ако излезлият по-напред Илко Пиргов я беше закачил, като нищо щеше да стане автогол.

Вратата на Европа зее широко отворена пред Ботев Пловдив

След емоциите на дербито между „Левски” и ЦСКА и мадридския сблъсък, наред са не по-малко интересни мачове и през днешния д...

Седем-осем минути преди края на полувремето Мариян Огнянов излезе сам срещу Пиргов след двойно подаване, но Илия Миланов изби топката със страхотен шпагат, макар че домакините скочиха да искат дузпа, а такава нямаше.

Най-чистото положение обаче беше за „Литекс” – в последната минута на полувремето след центриране отляво от фаул Стенио Жуниор се оказа в добра позиция и стреля с глава, но топката мина в аут до лявата греда, а ударът беше неспасяем, ако беше в очертанията на вратата.

Второто полувреме отново започна с бурен натиск на „Ботев” и в 57-та минута той се отплати. Тогава Мариян Огнянов проби отляво и центрира по земя и в малкото наказателно поле Иван Цветков много умно застана до Васил Божиков и го пребори с тяло, като се завъртя около остта си и останал сам срещу Пиргов спокойно нагласи топката и я вкара спокойно в долния ляв ъгъл – 1:0.

Ловчанлии опитаха да отвърнат на удара и на няколко пъти Александър Цветков и Георги Миланов пробиха хубаво отляво, но Исмаил Иса закъсняваше при прострелните им центрирания и нямаше истински опасен удар към Адам Стаховяк.

Левски взе вечното дерби и остава в битката за титлата

Интрига, драма и гол в последната минута – най-после вечното дерби на България напомни за себе си, а „Левски” победи ...

В 87-та минута Иван Цветков можеше да вкара втори гол след много красив удар от движение от границата на наказателното поле, но ударът се завъртя повечко и отиде в аут. В последната минута на мача Георги Миланов добре се отскубна в наказателното поле, но подаде крайно неточно към Иса, който беше свободен и можеше да изравни. Това се оказа и последната по-голяма опасност в мача и заслужено „Ботев” се поздрави с успеха.

Източник на снимка: Botevplovdiv.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com