Блейк Грифин - белите могат да скачат (видео)

23469

За феновете на баскетбола НБА винаги е била еманация на играта. Заради атракцията, атлетизма, извънземните изпълнения, мощта в играта и невероятното шоу.

Като говорим за шоу в баскетбола, няма как да подминем елемента забивка. През годините в Националната баскетболна асоциация е имало хиляди примери за супер атрактивни забивачи, като по правило огромният процент от тях са чернокожи. В последно време обаче има един бял баскетболист, който опровергава категорично филма „Белите не могат да скачат”.

НБА - екшън тайм (видео)

През последните три дни в Националната баскетболна асоциация се изиграха няколко големи дербита, сред които "Охлахома Сити" - "Лос Андж...

Блейк Грифин е на 23 години и се състезава за отбора на „Лос Анджелис Клипърс” от 2009 година насам. Той беше избран от „ножиците” под номер едно в драфта. Висок е 208 сантиметра и тежи 114 килограма, любимият му пост е четворка (тежко крило). Всъщност Грифин започва кариерата си в НБА едва през сезон 2010-2011, тъй като пропуска предишния сезон заради контузия в коляното. Получава я след лошо приземяване при ... забивка.

В сезон 2010-2011 обаче нищо не може да спре Грифин. Той прави рекорд по най-много поредни мачове за новак в НБА, в които има дабъл-дабъл (вкарани двуцифрено число точки и овладени двуцифрено число борби) – 27 мача. През този сезон Грифин печели наградата за „Новак на годината”. Не е учудващо и че взима наградата за „Най-добър забивач” по време на Ол Стар уикенда в НБА през същия сезон. Експлозивността му е наистина впечатляваща и много от най-добрите центрове и крила в НБА са ставали за смях след негови изпълнения. За какво говорим – вижте сами във видеото:

Автор: Ивайло Петров

Сан Антонио удари Хюстън в спиращ дъха мач (видео)

Френският гард Тони Паркър записа първи трипъл-дабъл в кариерата си и беше в основата на успеха на Сан Антонио Спърс при гостуването н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com