Black Power - Папис Сисе срещу Демба Ба

17417
Black Power - Папис Сисе срещу Демба Ба

Както обикновено почивните дни започват с лека футболна загрявка – на вашето внимание, уважаеми читатели и оракули в „Лаком за гол”, предоставяме едно от двете дербита в Премиершип през уикенда.

Нюкасъл – Челси, 17:00 часа

Еден Азар с три мача наказание заради изританото момче срещу Суонзи

Белгийското крило на "Челси" Еден Азар, който бе обвинен в "насилствено поведение" от страна на Футболната асоциация на Англия (ФА) за...


Интересните мачове в Премиершип нямат край, а този крие голям зарад главно заради крайно колебливото представяне на сините от Лондон. Откакто „Челси” беше поет от Рафаел Бенитес, отборът регистрира известно подобрение в представянето си, но глупавите грешки в защита и някои крайно странни изпадания в летаргия във важни мачове бламираха шансовете на тима да спечели поне един трофей през този сезон.

Допълнителна интрига при сблъсъка с „Нюкасъл” ще има заради новото попълнение на „Челси” Демба Ба, който дойде в Лондон точно от отбора на свраките. Всъщност през този сезон Ба има цели 13 гола за "Нюкасъл", а бившият му партньор в атаката на свраките Папис Сисе е с пет попадения и сега е водещ голмайстор на "Нюкасъл".

В момента „Нюкасъл” е доста близо до зоната на изпадащите, на само четири точки и със сигурност ще се бори със зъби и нокти за всяка точка, особено в домакинските си мачове. А точно сега „Челси” изглежда по-уязвим, особено след поредното безумно изпълнение от сряда (30 януари), когато при гостуването на „Рединг” сините изтърваха преднина от 2:0 в последните пет минути.

От седем домакинства насам „Нюкасъл” няма победа над „Челси”. В последните седем дербита между двата отбора свраките имат две победи – и двете в Лондон, като през 2010 година „Нюкасъл” победи с 4:3 в много атрактивен мач за Купата на лигата.

Първи победител в "Лаком за гол" - търсят се още цели четирима

И така – завърши първият месец от играта на Actualno.com „Лаком за гол”, а с нея вече имаме и първия победител в нея....

В последните пет мача на двата отбора „Челси” направи цели четири равенства и спечели само веднъж. „Нюкасъл” също има само една победа в този отрязък, но и три загуби.

При съставите и за двата отбора се очертават проблеми – за свраките ще липсва контузеният Хатем Бен Арфа, както и борбеният полузащитник Райън Тейлър. В състава на „Челси” няма да го има наказаният за три мача Еден Азар, а заради контузии аут са вратарят Петер Чех, защитникът Давид Луис и халфът Ориол Ромеу. Хуан Мата също се очертава да пропусне мача.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Челси” – 2.04 за тяхна победа срещу 4.33 за „Нюкасъл” и 3.75 за равенство.

Прогноза: 21

Автор: Ивайло Петров

Челси се размина на косъм от огромен срам

Испанският нападател Фернандо Торес, който отдавна е трън в очите на много фенове на "Челси", спаси кожата на отбора си и на треньора н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com