Платини не разбрал, че Стилян Петров е болен от левкемия

9808
Платини не разбрал, че Стилян Петров е болен от левкемия

Шефът на УЕФА Мишел Платини сътвори лек гаф в София, след като си призна, че не знае какво му има на капитана на България Стилиян Петров - болен от левкемия, предаде БГНЕС.

Французинът и целият Изпълком на УЕФА бяха в София за поредното си заседание. Запитан какво ще пожелае на болния играч на Астън Вила, той отговори: "Не съм наясно какво му има на Стилиян Петров". След като бе уточнено, че халфът се бори с тежка болест, Платини му пожела бързо оздравяване и критикува асистентите си, че не са го информирали за това. "Ако го видите, му предайте всичко най-хубаво", продължи той.

За друг сериозен проблем, черното тото, Платини обяви нулева толерантност, независимо дали става дума за България или друга държава. "Разберем ли, че в България или друга страна има манипулирани мачове, въпросния човек излиза веднага от футбола завинаги, а всички замесени ще получат големи наказания", каза Платини.

Босът на УЕФА защити и решението си да продължи да дава пари за допълнителни рефери, но не и за технология на голлинията. "Технологията щеше да струва 54 милиона евро. За допълнителните арбитри пък ще се дадат само 10 милиона. По-добре да даваме пари за детско-юношески футбол, отколкото за някаква технология", сподели той. България също ще получи средства по въпросната програма с допълнителните съдии.

По повод евентуалното сливане на Шампионската лига с Лига Европа, Платини заяви: "Чудех се през последните няколко години как да подобря Лига Европа. Но нищо не е решено. На следващото ни заседание в Лондон ще решим".

За възможността България и Франция да се срещнат на бараж за участие на Мондиал 2014, бившият нападател на "петлите" сподели: "Определено няма да ни е приятно. Надявам се резултатът да не е същият като преди 20 години. Тогава беше голяма мечта за България и голямо разочарование за нас".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com