Новак Джокович срещу Рафаел Надал - финалът в Монте Карло

6155
Новак Джокович срещу Рафаел Надал - финалът в Монте Карло

Новак Джокович срещу Рафаел Надал – любителите на тениса бяха позабравили този двубой, който реши редица финали в периода 2011-2012 година. Сега, в Монте Карло, те отново ще си го припомнят.

Днес, 20 април, в полуфиналната фаза на турнира и Джокович, и Надал спечелиха мачовете си с по 2:0 сета, но дадоха съвсем различни индикации за кондицията и игровата си форма.

Рафаел Надал се завърна на голямата тенис сцена

Рафаел Надал се завърна – в изключително драматичен финал испанецът успя да стигне до пълен обрат срещу вдхъновения Хуан-Мартин Д...

В първия полуфинал Надал спечели с 6:3, 7:6 (3) срещу Жо-Вилфред Цонга, но определено феновете на испанеца не могат да са доволни от показаното. Надал изпусна преднина от 5:1 гейма във втория сет, като не можа да реализира цели четири мачбола, три от които поредни. Вярно, всичките бяха на сервис на Цонга, но по-плашещото за привържениците на испанеца беше, че той играеше страшно пасивно, на три-четири метра зад основната линия, рядко взимаше инициативата. Точно това поведение позволи на Цонга да направи такъв обрат във втория сет и ако не беше крайно безрасъдната игра на французина в определени моменти, можеше да се стигне до трети сет и нов изтощителен мач.

От друга страна Джокович, който в първите си два мача загуби сетове и се оплакваше от контузия в глезена, сега демонстрира подобрено физическо състояние. Той се справи с Фабио Фонини с 6:2, 6:1 и не само това – Ноле демонстрира познатото движение по корта, агресивен бекхенд и стабилен ретур – точно тези оръжия, които му позволиха да вземе седем поредни победи на всякаква настилка срещу Надал и то всичките на финали. Ако Джокович повтори представянето си утре, то Надал като нищо ще види края на победната си серия от 46 поредни мача в Монте Карло, в които взима успеха.

Джокович или Надал – предстои да видим, в 15:10 часа българско време, когато започва големият двубой, номер 34 в тяхното съперничество. Надал води с 19:14 победи, като на клей балансът е 12:2 за Рафа, но на всички останали настилки Джокович е с повече успехи - 12:7.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com