Надал засипа с похвали Григор Димитров

4505
Надал засипа с похвали Григор Димитров

"Григор Димитров е страхотен, той ще бъде един от следващите топ-тенисисти. Много скоро той ще бъде в най-предните позиции на ранглистата", каза Рафаел Надал след победата си над Григор Димитров в четвъртфиналите на турнира от серията 1000 в Монте Карло, предаде БГНЕС.

"Това е спортът - можеш да победиш, можеш и да загубиш. Това е хубавото нещо на спорта. Един от двамата обаче може да спечели и аз се радвам, че съм на полуфиналите на турнира", продължи испанецът.

21-годишният българин не успя да прекъсне серията на испанския левичар от 44 поредни победи в Монте Карло, след като загуби от него в три сета 2:6, 6:2, 4:6. Така Надал се класира за полуфиналите на престижния тенис турнир и е на две победи от спечелването му за девети пореден път.

Григор Димитров изпоти до припадък, но не успя да победи Рафаел Надал

Да загубиш от Рафаел Надал не е срамно. А когато става въпрос за мач на клей, загубата от испанеца е направо закономерност. Защото отка...

"Смятам, че изиграх фантастичен първи сет, но след това Григор игра страхотно до края на мача. Не мога да кажа, че е имало някакво напрежение върху мен, защото ситуацията от третия сет, която се случи днес, ми е доста позната и съм попадал в нея много пъти, тъй като от доста време играя в Тур-а. Няма значение кого побеждаваш и как го побеждаваш. Важното е, че продължаваш напред. Бих предпочел да побеждавам всеки мач с такава игра, но все пак да продължавам в следващия кръг", добави още Рафа.

"Срещу Цонга ме очаква наистина труден мач. Ще бъде наистина труден сблъсък. Ще направя всичко възможно да съм възможно най-добре подготвен, да спечеля и пак да играя финал", завърши Рафаел Надал.

Испанецът нанесе днес второ поражение на българина. За първи път те се срещнаха в Ротердам през 2009 и Надал отново стигна до успех в три сета. Следващата седмица Григор Димитров трябва да играе в Барселона, но още не е ясно доколко сериозна е контузията, която получи в края на днешния мач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com