"Милан" излъга "Ювентус" в дербито на Серия А

6974
"Милан" излъга "Ювентус" в дербито на Серия А

В поредното, 162-ро дерби, откакто съществува Серия А (от 1929 година насам), отборът на „Милан” успя да спре действащия италиански шампион „Ювентус” и го победи с 1:0.

Първо полувреме

Мачът започна с по-активна игра за „Милан”, като росонерите не се опитаха да притиснат веднага италианския шампион, а използваха умно моментите за атаки на скорост с извеждащи подавания. Първият по-сериозен шанс дойде в 14-тата минута, когато след разменени пасове между Робиньо и Боатенг последния получи шанс да стреля по диагонала, но Буфон спаси с крак.

Известни са 17 отбора, които продължават в Лига Европа

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Лига Европа доста от нещата се изясниха, но остават и групи, в които нищо няма да ...

Постепенно „Ювентус” започна да налага стила си, с повече владеене на топката и опит да се натика противника в неговото поле, като се търси удобен момент за Пирло да даде филигранния си извеждащ пас за някой от нападателите на „Старата госпожа”, който да отбележи.

Впечатление обаче правеше факта, че съдията Рицоли пропусна едно-две положения и „Милан” беше ощетен. Най-фрапиращо беше чисто нарушение на Пирло срещу Робиньо на самата граница на наказателното поле, което щеше да е много опасно за Буфон.

В крайна сметка в 30-тата минута „Милан” получи дузпа, която обаче не съществуваше. При поредната бърза атака на росонерите се стигна до центриране от десния фланг, Антонио Ночерино стреля от пет-шест метра с глава, като Маурицио Исла скочи в отчаян опит да спре топката и тя се удари в мишницата му, като се получи зрителна измама за игра с ръка – въпросът е за какво има съдии зад вратата и те не трябва ли да виждат такива положения? Рицоли се подведе, даде наказателен удар и Робиньо го вкара, макар Буфон да стигна до топката, но не можа да я отклони извън рамката на вратата.

Голът окрили „Милан”, като в тези минути Стефан Ел Шарауи започна да тормози много Леонардо Бонучи. На два пъти Малкия Фараон спечели пряк свободни удари в удобни позиции, но Рикардо Монтоливо не успя да затрудни сериозно Буфон.

Второ полувреме

Ясни са 12 отбора, които отиват на осминафинал в Шампионската лига

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига имената на 12 от общо 16 отбора, които могат да играят в осминаф...

Втората част започна с натиск на „Старата госпожа” и постепенно бианконерите започнаха да затягат обръча около вратата на „Милан”. Росонерите обаче се бранеха добре и успяваха да парират опитите на Юве да наложи волята си с атаки по фланга.

В 62-рата минута дойде и най-красивото положение в мача – влезлият като резерва Симоне Падуин, който раздвижи много играта отдясно на Юве, центрира и Джовинко намери топката от движение със задна ножица, но не успя да я насочи във вратата и тя отлетя високо над гредата.

След само осем минути „Ювентус” пропуснаха най-чистото си положение в мача – ювелирен пас на Пирло изведе Бардзали зад гърба на защитата на „Милан”, той веднага сви топката успоредно на голлинията, но там и Вучинич, и Видал отидоха твърде напред и тя мина зад гърба им.

В 82-рата минута адреналинът скочи до небесата, след като първо след корнер Марио Йепес стреля с глава от чиста позиция, но Буфон се беше пласирал чудесно и спаси. В ответната атака Джовинко най-после се измъкна в наказателното поле на „Милан”, върна хитро назад към Вучинич, който стреля веднага, но Кевин Констант скочи самопожертвувателно и блокира влизащата във вратата топка. Само две минути по-късно отново Вучинич пробва своя специалитет – удар от мяст с къс замах, но Амелия се разтегна хубаво и изби.

В крайна сметка това се оказа и последното по-опасно положение в мача, като с победата си „Милан” дава шанс на градския съперник „Интер” да се доближи плътно до Юве – на само една точка. За целта нерадзурите трябва да надвият „Парма” в мач, който се играе утре вечерта от 22:00 българско време.

"Ювентус" премаза "Челси"

В дерби срещата в група E от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига италианският шампион „Ювентус” победи европе...

Защо спечели „Милан” и защо „Ювентус” изневери?

Определено Макс Алегри надигра тактически Юве, като успешно натисна с трима бързи нападатели по-бавната защитна тройка на бианконерите и това доведе до аванса на „Милан”. „Ювентус” пък бяха леко изморени от мача с „Челси” през седмицата и заиграха на пълни обороти едва през второто полувреме, когато „Милан” удържа и въпреки няколкото положения „Старата госпожа” не можа да наложи волята си над защитата в червено-черно. Много силно за росонерите играха Мексес, Йепес, Де Шильо, Де Йонг и Констант в защита, а за „Ювентус” голямото разочарование е Видал. Пирло също не игра силно, а Куалярела буквално се изгуби по терена. Крилата на Юве също не функционираха и чак като влязоха Падуин и Джовинко, нещата в атака се раздвижиха, но късно.

Състави:

„Милан” – Марко Амелия (вратар); Матия Де Шильо, Филип Мексес (Кристиян Сапата), Марио Йепес, Кевин Констант, Рикардо Монтоливо, Найджъл Де Йонг, Антонио Ночерино, Кевин-Принс Боатенг (Матьо Фламини), Робиньо (Джампаоло Пацини), Стефан Ел Шарауи

„Ювентус” – Джанлуиджи Буфон (вратар); Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Мартин Касерес, Маурисио Исла (Симоне Падуин), Клаудио Маркизио, Андреа Пирло, Артуро Видал, Квадво Асамоа (Пол Погба), Мирко Вучинич, Фабио Куалярела (Себастиян Джовинко)

Разходка във Футболна Европа

Здравейте, уважаеми читатели на Actualno.com. Стартира и новата рубрика на любимия ви сайт, в която ще представяме най-интересните и ...

„Атлетико Мадрид” – „Севиля” 4:0

Считаният за дебри мач в Примера Дивизион завърши по категоричен начин в полза на актуалния носител на трофея от Лига Европа – „Атлетико Мадрид”.

Дерби на практика нямаше, тъй като още в 20-тата минута Севиля остана с човек по-малко, като за нарушението на изгонения Федерико Фацио беше дадена и дузпа за дюшекчиите, която Радамел Фалкао превърна в гол. Оттам насетне изходът беше предрешен, като за капак към кошницата от голове, Севиля беше „наградена” с още един червен картон – за Иван Ракитич.

С победата мадридчани записват седми домакински успех в седем мача и са с равни точки с „Барселона” на върха в Примера, с 8 повече от третия „Реал Мадрид”. А следващата седмица, в събота, 1 декември, от 23:00 часа българско време двата мадридски отбора излизат един срещу друг в кърваво градско дерби, като символичен домакин ще е „Реал”, който загуби в този кръг като гост на „Севиля” с 0:1.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com