"Манчестър Сити" ще се доказва пред "Реал Мадрид"

9740
"Манчестър Сити" ще се доказва пред "Реал Мадрид"

Втора поредна вечер продължават емоциите за футболните фенове – предстоят нови осем мача от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Безспорно мачът, който фокусира най-много внимание, е този между английския шампион „Манчестър Сити” и испанския първенец „Реал Мадрид”. Началният му час е 21:45 българско време. Победата за „Сити” е задължителна, и то не толкова заради запазване на илюзорните шансове за класиране напред, а повече за запазване на достойнството, след като за втора поредна година англичаните вървят към приключване на европейската си кампания още преди Нова година. „Реал” пък се нуждае от три точки, за да си гарантира и математически участието на осминафиналите преди изиграването на последния кръг.

Манчини-младши: "Баща ми разбира от футбол повече от Моуриньо"

Синът на Роберто Манчини - мениджър на английския шампион и лидер във временното класиране в Премиершип „Манчестър Сити”, н...

Преди днешния мач и двата отбора имат проблеми със съставите – „Сити” не може да разчита на левия си бек Гаел Клиши, който е с контузия в левия глезен. Клиши беше стълб в защитата на англичаните през миналия сезон и мнозина специалисти го сочат за най-прогресиралия играч на „Сити” през миналия сезон. Под въпрос за състава на Роберто Манчини е и Марио Балотели, който има проблем с гърба. Контузен от доста време е Майка Ричардс.

При „Реал” най-сериозната липса също е на левия бек – бразилецът Марсело е със счупен крак. Няма да играят още нападателят Гонзало Игуаин и халфът Алваро Мората. В групата за мача влиза нападателят от резервния отбор на „Белия балет” Денис Черишев.

В момента „Манчестър Сити” са в серия от 19 поредни домакинства в Европа, в които не са допускали загуба. Нещо повече – от три мача в европейските клубни турнири англичаните нямат загуба срещу испански отбор – две победи и едно равенство.

За „Реал” гостуването в град Манчестър ще е пето в историята им. Досега испанският колос е играл четири пъти с „Манчестър Юнайтед”, като в Англия „Реал” има само една победа на „Олд Трафорд”. Общо при гостувания в Англия „Белия балет” е регистрирал четири победи, две равенства и пет загуби.

Роберто Ди Матео изхвърча от поста си

Мениджърът на европейския клубен шампион „Челси” Роберто Ди Матео беше уволнен след снощния провал срещу „Ювентус&rdq...

Според Bet365 фаворит в мача е „Реал” – коефициент 2.10. Победата за „Сити” се котира на 3.25, равенството е оценено с коефициент 3,75. Очаква се мачът да е резултатен – над 2,5 гола, като ставката за т.нар. оувър е само 1.50.

Предвид ситуацията в групата, философията на Моуриньо при мачове в груповата фаза, откакто е в Мадрид (винаги се гони първото място в груповата фаза на Шампионската лига) и закачките на тема „кой е по-по-най” между него и Роберто Манчини, вероятността за равен мач изглежда нищожна – победа ще има или за едните, или за другите, а вероятността за повечко голове е голяма. Везните клонят повече към „Реал”, които имат един много голям коз – Кристияно Роналдо. Португалецът има десет мача срещу „Сити” като играч на „Манчестър Юнайтед”, от които е спечелил седем и е загубил три, вкарал е четири гола, но е получил и два червени картона. В първия мач между „Реал” и „Сити” в групата Роналдо донесе победата на испанците с 3:2 с гол в последната минута. Плюс за „Реал” е и по-големият опит в Шампионската лига.

Най-големият коз за „Сити” е желанието за доказване. Англичаните са един от клубовете, които пръскат най-много пари, но нямат никакъв успех в Шампионската лига, а именно в този турнир се раждат европейските грандове. Малко или много „Сити” все още са считани за отбор за „местна консумация” и това сигурно ги огорчава много.

Прогноза: 21

"Ювентус" - "Челси" е мачът на вечерта в Шампионската лига

Тази вечер (20 ноември) ще се изиграят поредните осем мача от груповата фаза на Шампионската лига на УЕФА. За мнозина от по-улегналите...

Автор: Камък с рога

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com