Ловешкият Рубикон очаква Левски

3425
Ловешкият Рубикон очаква Левски

Отново е събота и идва време за футбол. Този път феновете ще фокусират вниманието си върху българското първенство, където предстои много важен мач за бъдещето на титлата.

Литекс – Левски, 15:00 часа

Лудогорец и Литекс фиксираха равенство

В дерби срещата на 20-ия кръг на „А” група отборите на „Лудогорец” и „Литекс” не си отбелязаха гол ...


Дербито на 23-ия кръг на „А” група. Мачът е от изключителна важност и за двата отбора – за „Левски” за да остане в борбата за титлата, а за „Литекс” за да остане в борбата за място в Лига Европа.

Отдавна е добре известно, че в Ловеч сините страдат. И сега, когато отново пред двата отбора има ясни цели, „Левски” ще трябва да се бори много за успеха. А предвид състоянието на тима през пролетта нещата не изглеждат много обнадеждаващо – „Левски” трудно вкарва, а колебания в защита винаги има. Единственият играч, който сега се представя силно за сините, е холандецът Гари Родригес.

При „Литекс” нещата изглеждат оптимистично за бъдещето, но в момента младостта на играчите дава отражение във важни моменти. Все пак ловчанлии са впечатляващи като цяло през пролетта и се наравят на феновете особено в атака, където триото Армандо Ваюши, Георги Миланов и Исмаил Иса е опасно за всеки противник.

Левски се провали и в гостуването си на Пирин

Отборът на "Левски" продължи с неубедителното си представяне от началото на пролетния полусезон и завърши наравно 1:1 при гостуването...

Преди днешното дерби е ясно, че при „Левски” ще липсват три основни единици. Това са голмайсторът Базил Де Карвальо, Владимир Гаджев и словенският халф Рене Михелич. Михелич получи два мача наказание за червения картон срещу „Локомотив София” предишната събота и затова пропуска срещата. За „Литекс” ще липсва заради наказание младият защитник Емил Грозев. Не е ясно ще играе ли и халфът Симеон Славчев, който се откроява като важна фигура за ловчанлии.

В Ловеч „Левски” не е печелил вече в пет мача, а по-рано през този сезон „Литекс” би с 2:1 за Купата, но сините продължиха на полуфинал заради гол на чужд терен.

Букмейкърите дават предимство за „Литекс” – 2.10 при 3.25 за равен и 3.25 за успех на „Левски”.

Прогноза: Х1

Левски победи с доста мъка Локомотив София

В първи мач 22-ия кръг на А група отборът на „Левски” победи с 2:1 „Локомотив София”, като сините изпитаха дост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com