Ливърпул участвал в уговорен мач?

4874
Ливърпул участвал в уговорен мач?

Двубоят от груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2009-2010 година между английската футболна икона "Ливърпул" и унгарския "Дебрецен" е в списъка с мачове, разследвани от Европол, съобщи датското издание "Ekstra Bladet", цитирано от БГНЕС.

През същия сезон унгарският тим стигна до груповата фаза, след като отстрани българския шампион "Левски" (2:1 за "Дебрецен" в първия мач в София и 2:0 в реванша).

"Ekstra Bladet" твърди, че преди мача с "Ливърпул" вратарят на унгарците Вукашин Полексич е получил пари, за да пусне минимум три гола. Сумата е била връчена на черногорския вратар от членове на престъпен синдикат, които са заложили при букмейкъри, че Дебрецен ще инкасира повече от 2 гола. Те обаче са похарчили парите си напразно в случая, тъй като "Ливърпул" съумя да вкара само едно попадение, автор на което стана Дирк Кайт. През целия мач англичаните нанесоха само седем удара в очертанията на вратата на Полексич, а през второто полувреме Стивън Джерард уцели греда.

Юнайтед направи дубъл от победи над Ливърпул

В дербито на 21-вия кръг на Премиершип и дерби на целия английски футбол "Манчестър Юнайтед" успя да се наложи с 2:1 над големия си съп...

Вчера от Европол обявиха, че през последните години в Европа са били изиграни 380 манипулирани срещи. В списъка има два двубоя от Шампионската лига. Полицията не назова отборите, участвали в "странните" мачове. Медиите се добраха до информацията, че една от тях е играна в Англия, а според "Ekstra Bladet" със сигурност се касае за "Ливърпул" - "Дебрецен".

Датското издание припомня, че Полексич е бил подкупен и преди мача с "Фиорентина" в същата надпревара. Тогава вратарят пропусна четири гола през първото полувреме. Разследване на тази среща беше проведено през 2010 г. и в резултат Полексич бе дисквалифициран за две години.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com