Левски спечели в Ловеч за пръв път от четири години насам

3979
Левски спечели в Ловеч за пръв път от четири години насам

В дербито на 23-ия кръг на „А” група отборът на „Левски” успя да победи с 2:1 като гост „Литекс” и по този начин шансовете за титла на сините остават напълно реални.

В първите десет минути „Литекс” буквално насмете сините и направи четири положения за гол. Първо Георги Миланов беше изведен сам срещу Пламен Илиев след хубав извеждащ пас на Симеон Славчев, но стреля лошо и право във вратаря на „Левски”. От последвалия корнер Исмаил Иса беше оставен сам на шест метра от Илиев, но отново ударът отиде в синия вратар, който успя да хване и добавката на Иса по рикоширалата топка. А три минути по-късно Ванжер излезе отдясно сам срещу Илиев, но Нуно Пинто успя да го понатисне и бразилецът изкара удара си в аут.

Лудогорец и Литекс фиксираха равенство

В дерби срещата на 20-ия кръг на „А” група отборите на „Лудогорец” и „Литекс” не си отбелязаха гол ...

Постепенно гостите поизравниха играта и мачът стана двуостър. Все пак „Литекс” беше малко по-агресивният тим и след около 25 минути игра се стигна до най-спорната ситуация през първото полувреме. Тогава Миланов беше изведен зад гърба на Ромейн Ели, който го натисна и капитанът на „Литекс” падна в наказателното поле. Ситуацията беше много спорна и основания за дузпа имаше, можеше обаче и да не се даде - съдията Николай Йорданов реши да замълчи.

И точно както в мача за Купата на България в Ловеч, „Левски” поведе след първото си създадено положение. В 30-тата минута Кристовао Рамос получи пас в наказателното поле, гърдира добре и пусна топката за Гари Родригес, който от седем метра стреля по земя точно в долния десен ъгъл на Илко Пиргов – 0:1.

Веднага след гола „Левски” можеше да вкара и второ попадение – след пряк свободен удар Жоао Силва хитро се измъкна и стреля силно с глава, но Пиргов отрази с невероятен рефлекс.

В края на полувремето „Литекс” отново натисна, но Георги Миланов изпорти две хубави атаки, като при едната оранжевите бяха четирима на двама защитници. Миланов обаче не стреля от движение, а спря топката и тръгна да лъже, давайки шанс да бъде блокиран.

Левски се провали и в гостуването си на Пирин

Отборът на "Левски" продължи с неубедителното си представяне от началото на пролетния полусезон и завърши наравно 1:1 при гостуването...

Второто полувреме започна с бурен натиск на „Литекс”, но топката така и не искаше да влезе. Връх на иронията беше 57-та минута, когато Армандо Ваюши с хубаво поемане се освободи от Дъстли Мюлдер и от близка дистанция уцели Илиев, вместо да насочи по-прецизно топката в ъгъла.

И когато не вкараш, ще ти вкарат. В 61-вата минута старата като света максима се потвърди след образцова контраатака на „Левски”, при която Гари Родригес се откъсна от Васил Божиков и пусна на Христо Йовов, който нямаше как да сбърка на празна врата – 0:2.

Второто попадение укроти „Литекс” и мачът тръгна в по-спокойно русло, макар че защитата на „Левски”продължаваше да греши и да създава безпокойство в душата на всеки син фен. И в 80-тата минута опасенията от отбраната в синьо се потвърдиха – центриране отляво от фаул на Армандо Ваюши намери Илия Миланов, който от два метра с глава нямаше как да сбърка – 1:2.

Голът обаче не даде кой знае какъв импулс на домакините, които все пак опитаха финален натиск, но той изглеждаше доста вял. Единствената опасност за "Левски" бяха статичните положения. Вместо това дълбоко в шестминутното продължение Гари Родригес успя да спечели дузпа за "Левски" след крайно глупав фаул на Божиков. Зад топката застана Жоао Силва, който стреля силно, но предвидимо в десния ъгъл и Пиргов спаси.

Левски победи с доста мъка Локомотив София

В първи мач 22-ия кръг на А група отборът на „Левски” победи с 2:1 „Локомотив София”, като сините изпитаха дост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com