Левски отново би Локомотив София, но пак имаше спорно съдийско решение

4599
Левски отново би Локомотив София, но пак имаше спорно съдийско решение

В първи мач от полуфиналите на Купата на България отборът на „Левски” спечели с 3:1 срещу „Локомотив София”, като след този резултат се запази някаква интрига за реванша.

Първото полувреме протече крайно скучно, като реално нямаше нищо интересно пред нито една от двете врати. Нормално „Левски” атакуваше повече, но така и не се стигна до големи проблеми за вратаря на „Локомотив София” Божидар Митрев. Връх на безсилието на синята атака беше един удар с глава на Жоао Силва, който трябва да замества Базил Де Карвальо. От чиста позиция португалецът се опита да изкара в тъч и почти успя.

Купа - магическата дума в магическата футболна сряда

Ако в средата на седмицата няма интересен футболен мач, значи или е дошъл краят на света, или просто е лято. Сега обаче нито един от дв...

Най-активен в редиците на „Левски” за пореден път беше Гари Родригес. Три минути преди края на полувремето съдиите свириха погрешна засада на холандеца, който изкочи отляво сам срещу Митрев и подаде успоредно на голлинията, но там Жоао Силва беше закъснял и дори и без съдийската грешка изглеждаше съмнително, че може да вкара.

„Левски” започна доста по-мобилизирано второто полувреме, като на два пъти можеше да открие резултата след влизания на скорост в наказателното поле от Гари Родригес, но при завършващия удар сините се проваляха – стреляха твърде слабо.

В 55-тата минута „Локомотив София” можеше да изненада много неприятно резервния вратар на „Левски” Михаил Иванов. От пряк свободен удар Николай Николов стреля силно, топката тупна коварно, но Иванов успя да избие.

В 64-тата минута „Левски” най-сетне поведе. Автор на гола стана Гари Родригес, който получи добър пас от Дъстли Мюлдер и влезе на скорост в наказателното поле на гостите отдясно, като стреля силно в горния ляв ъгъл на Митрев – 1:0.

По-активната игра на „Левски” продължи, а „Локомотив София” нямаше отговор на много силно играещия в тази среща Гари Родригес. При поредния пробив на холандеца петнадесетина минути преди края на мача той направи двойно подаване с Христо Йовов, като Йовов пусна топката с пета и Родригес от границата на наказателното поле с фалцов удар в левия ъгъл наказа за втори път Митрев – 2:0.

Стефан Спасов излетя от съдийството заради три грешки

Три са големите грешки, заради които съдията Стефан Спасов, по-известен с прякора си Пастата, беше изхвърлен доживот от футболното съди...

Само четири минути по-късно Жоао Силва беше изведен сам срещу Митрев, но португалецът не шутира навреме и вратарят на гостите му скъси ъгъла, спасявайки трето попадение.

И точно когато нещата изглеждаха отчайващи за столичните железничари, гостите нанесоха удар. В 81-вата минута след тъч Бранимир Костадинов се измъкна отдясно, центрира хубаво към Димитър Илиев и той с глава простреля Иванов – 2:1.

Буквално в следващата атака обаче „Левски” си върна преднината от два гола. Центриране отдясно хвана неподготвена защитата на „Локомотив София” и от близка дистанция с глава Стефан Велев вкара трети гол за сините – 3:1.

Липсата на каквато и да е преса в средата на терена позволи създаването на толкова положения и пред двете врати, а „Локомотив” за малко не вкара втори гол след нов пробив на Костадинов отдясно и хубаво центриране, но шута на Крум Бибишков беше блокиран. А минута по-късно Ромейн Ели фаулира в наказателното поле Бибишков, но съдията Христо Ристосков не даде чиста дузпа за гостите.

Това се оказа и последното по-опасно положение в срещата и така "Левски" изглежда големия фаворит за класиране на финала от тази полуфинална двойка.

Левски победи с доста мъка Локомотив София

В първи мач 22-ия кръг на А група отборът на „Левски” победи с 2:1 „Локомотив София”, като сините изпитаха дост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com