Христо Стоичков се завърна в ЦСКА

19418

Повече от 1 000 запалянковци приветстваха бурно завръщането на Христо Стоичков в ЦСКА, предаде БГНЕС.

Бившият селекционер на България и най-титулуван български футболист изведе тима на "червените" за първа тренировка на "Българска армия". Появата на новия наставник на най-титулувания български клуб предизвика истерия сред верните привърженици на тима, които посрещнаха клубната легенда с факли, димки и транспаранти, както и огромно знаме с надпис "Добре дошъл, Ицо".


Борислав Михайлов: ЦСКА и Литекс не са поискали официално да се слеят

"За ЦСКА и Литекс нищо не знам, няма нищо постъпило във футболния съюз", каза президентът на БФС Борислав Михайлов по повод на евенту...

От фойерверките пострада оператор на БГНЕС, който се намираше в непосредствена близост до Стоичков. Той бе уцелен в окото с пиратка и в момента е в "Пирогов". Членът на Управителния съвет на ЦСКА Тончо Токмакчиев оказа първа помощ на оператора на БГНЕС. На първата тренировка присъстваха още Димитър Пенев, Емил Костадинов и почти цялото ръководство на клуба.

"Моите договори са безсрочни", заяви Стоичков след тренировката на тима.

"Няма да лежим на стари имена. Не е лесно с разговорите, които водим, но уверявам, че всичко ще е топ. Щом съм поел ангажимента да се върна в ЦСКА няма да оставя лесно нещата. Искам момчетата да са щастливи и да получават всеки месец възнагражденията си, а оттам нататък те трябва да са професионалисти. По-малко говорене и повече работа. Когато работим ще работим, когато имаме време ще бъдем свободни. По-малко телефони и по-малко фейсбуци за играчите. Гърбът ми е много широк, така че от никой не чакам помощ. Тя ще дойде от играчите и публиката. Не искам спортно-техническото ръководство да се меси на терена. Всеки да си знае мястото", каза Камата.

Легендата на "армейците" заяви, че се чувства спокоен и не смята, че някой ще му оказва натиск върху работата. "Не искам да избързвам с нещата. Аз имам гаранции, а кой ми ги дава ще видим. Не мисля, че ще има проблеми. Това усещам и това виждам. Аз съм си поел кръста и ще си го нося. Дали си президент на Барселона или Реал Мадрид, те не играят. Това, което трябва да се прави, е на терена. Когато има титли и успехи, нито един президент няма да каже не. Това беше и в Барселона. Първоначално е не, но когато бием три мача, става да. Тук работата ще е същата", допълни Стоичков.

Българи се снимаха със Стоичков в САЩ

Камата в момента е в САЩ, където ще присъства на премиерата на биографичния филм "Стоичков - истината за легендата". Прожекцията ще бъд...

Бившият български национал със самочувствие заяви, че няма договори и има високи изисквания към ръководствата на клубовете, в които работи. "Моите договори са безсрочни. Аз нямам договори. Изискванията ми са много. Искам футболистите да бъдат максимално обезпечени. Да се спрат малко с дискотеките. Защото на никой няма да му е приятно да го изкарам пред целия стадион и да го посоча с пръст. ЦСКА е моята тръпка. Да видим докъде ще изкараме. Всеки си гледа задълженията, моите задължения са на терена. Когато нямаш проблеми около себе си, работата върви лесно. Приоритетите на отбора ще са да заложим на детско-юношеския футбол", каза още Стоичков.

Треньорът на "червените" призна, че се е почувствал щастлив от посрещането на "Армията". "Почувствах обич от феновете. Те никога не са ме оставяли. Да видя щастливи хора за мен е добре, а и спокойствието ще дойде при тях също", призна Стоичков, като продължи за предсезонната подготовка на отбора: "Подготовката ще е в Етрополе. Там базата е добра. Ще направя всичко възможно отборът да играе поне три контроли. Да видим жребия, ако има възможност да играем после още 1-2 контроли, ще е добре, ако не с повече тренировки ще се подготвим. Всеки футболист трябва да е наясно, че като облече червената фланелка трябва да се чувства комфортно. Мисля, че съм малко пред Наско Сираков, но е радостно, че Наско се завръща там, където му е мястото. Пожелавам му успех, защото с него дойдоха успехите на Левски", завърши Стоичков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com