Григор Димитров стигна четвъртфинал в Монте Карло

10276
Григор Димитров стигна четвъртфинал в Монте Карло

В мач от третия кръг на турнира от серията 1000 в Монте Карло първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се разправи безепелационно с Флориан Майер, побеждавайки го с 2:0 сета – 6:2, 6:4.

До този момент двамата бяха играли един мач, в Мюнхен през 2011 година, спечелен категорично от германеца, но сега нещата вече са различни. Първият сет започна позитивно за Григор, който стигна до точка за пробив още в първия сервис гейм на Майер, но германецът се спаси след невероятно изпълнение на къса топка.

Григор Димитров с рекорд в двойковата ранглиста

Българският тенисист Григор Димитров постигна рекордно класиране на двойки след отличното си представяне на турнира в Маями и достигане...

В шестият гейм на сета обаче прошка вече нямаше – тогава Григор направи пробив на нула, като реализира брейкбола си след хубав минаващ удар от форхенд по диагонал. В тези минути нашето момче правеше повече печеливши удари и по-малко непредизвикани грешки от германеца, който бъркаше особено много от бекхенд, тъй като често-често се опитваше да го изпълнява с отскок, за да вкара повече сила в удара.

Всъщност сривът в играта на Майер стана толкова голям, че той не можа да вземе повече гейм до края на сета – Григор го проби за втори път за 6:2 гейма, като решителната точка дойде след непредизвикана грешка на Майер от форхенд.

Григор започна силно и втория сет, но Майер успя да спаси гейма си с много агресивна игра и излизания на мрежата и изведнъж при 1:1 гейма се стигна до 15:40 в сервиса на нашето момче. Димитров обаче показа здрави нерви и с нападателна игра взе следващите четири точки, завършвайки гейма със смач от задна линия, като не позволи на Майер да се възползва от момента.

Още в следващия гейм Григор показа, че просто е различна класа от германеца и стигна до 0:40 на негов сервис след две печеливши излизания на мрежата. Последва и пробив, от втори шанс, а след това и затвърждаване на аванса след много хубаво драйв воле – 4:1 гейма.

Григор Димитров с лекота преодоля първия кръг в Монте Карло

В мач от първия кръг на турнира от серията 1000 (Мастърс) в Монте Карло Григор Димитров победи с 2:0 сета (6:3, 6:2) белгиецът Ксавие М...

При 5:3 нашето момче вече сервираше за мача и тогава Майер се хвърли с последни сили. За нещастие на Григор се стигна до 15:40, като в четъвртата точка в гейма българинът скъса кордаж. Това явно го изнерви и в следващия момент той пропусна лесен форхенд, с което Майер от нищото върна пробива.

Ядосаният Григор веднага натисна в следващия гейм и на свой ред стигна до 15:40, т.е. два мачбола. При първия българинът удари рамката на ракетата, но при втория прошка нямаше и със силен бекхенд нашето момче си осигури четвъртфинал и среща с властелина на турнира и осемкратен шампион в Монте Карло - Рафаел Надал Парера. Мачът ще се играе утре, 19 април, като точният час ще стане ясен тази вечер, когато приключва програмата за трети кръг в Монте Карло.

С днешния си успех Григор със сигурност влиза в топ 30 на света от следващата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com