Григор Димитров премина рутинно през Маркос Багдатис

6582
Григор Димитров премина рутинно през Маркос Багдатис

В мач от първия кръг на турнира от серията 1000 в Рим българската тенис звезда Григор Димитров победи комфортно с 2:0 сета (6:3, 6:4) кипъреца Маркос Багдатис.

В първия сет нещата се развиха рутинно, като Григор проби за 4:2 гейма, след като на брейкпоинт Багдатис направи двойна грешка. Този пробив се оказа достатъчен, след като Григор задържа без драми сервиса си до края на сета.

Григор Димитров почва с Маркос Багдатис в Рим

Познатият на всички български тенис фенове Маркос Багдатис ще е съперник на Григор Димитров в първия кръг на започващия Мастърс в Рим, ...

Втората част започна с по-изравнена игра, като в четвъртия гейм Димитров спаси две точки за пробив. Българинът обаче прояви здрави нерви, спаси ги и в седмия гейм стигна до 0:40 на сервис на кипъреца, пробивайки при третия си опит. Това също се оказа достатъчно, като до края на мача Димитров удържа сервиса си.

Победата за българина е четвърта в пет мача с Багдатис, а във втори кръг Димитров ще срещне Ришар Гаске. Досега двамата имат общо три мача, като и в трите французинът взима победата, но през миналата година, в Бангкок, българинът сервираше за мача и рухна психически. Мачът на двамата най-вероятно ще е във вторник, 14 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com