Берое сломи Левски след извънземен мач и умопомрачителни дузпи

46862
Берое сломи Левски след извънземен мач и умопомрачителни дузпи

Наелектризиращ и супер драматичен – България отдавна не беше гледала финал за Купата, който да е толкова драматичен и който със сигурност напомни на всички футболни фенове за великия финал в Шампионската лига между „Милан” и „Ливърпул”, завършил 3:3 и при дузпите спечелен от англичаните.

Левски продължава с победния си ход

Левски победи с 3:1 в гостуването на Ботев Враца, а Пирин Гоце Делчев завърза битката за оцеляване в "А" група, след като спечели с 1...

Мачът започна повече от вихрено, като публиката на стадиона в Ловеч явно беше подпалила страстите и в двата отбора, които определено тръгнаха да се надиграват. „Берое” впечатли с безкомпромисна преса, а „Левски”, като фаворит в мача, се опита да поведе играта, но се оказа, че сините са си направи грешно сметките.

Още в 16-тата минута Елио Мартинс наказа неориентираната защита на „Левски”, след като при комбинация от тъч отляво последва центриране, което Даниел Димов проспа и Мартинс с глава прониза Пламен Илиев – 1:0.


„Левски” отвърна на удара в 24-тата минута, когато най-после Гари Родригес проби добре отдясно и подаде по земя в малкото наказателно поле, където Илиян Йорданов мушна топката във вратата на Иван Караджов – 1:1.

Радостта в синьо обаче беше много кратка – само четири минути по-късно, отново след тъч, топката беше свалена на Мартинс, който я задържа добре на дъгата на наказателното поле и с точен удар в долния десен ъгъл отново изведе „Берое” напред – 2:1.

Ловеч ще е домакин на финала за Купата на България

Финалът на тазгодишното издание на Купата на България ще се състои на 15 май от 17:30 часа. Двубоят ще се играе на Градския стадион в ...

Предимството на „Берое” стана още по-голямо две минути преди края на полувремето, когато Христо Йовов направи глупав фаул и получи втори жълт картон – „Левски” остана с 10 души за цяло полувреме.

Втората част започна с натиск на „Левски”, като старозагорци учудващо и неразумно приеха играта в собственото си поле. В 59-тата минута Базил Де Карвальо можеше да изравни, след като беше изведен с глава в наказателното поле, но с левия крак той стреля в аут, а и си беше скъсил ъгъла.

20-тина минути преди края Кристовао Рамос с коварно центриране, което се превърна в удар, тъй като никой не го пресече, беше също близо до изравнителен гол, но Караджов с плонж с една ръка изби.

„Левски” обаче така и не можеше да направи масиран натиск с положения, а в 79-тата минута изглеждаше сякаш всичко свърши. Тогава Георги Андонов открадна топката от замоталия се Ромейн Ели, напредна и с кинжален удар в долния десен ъгъл на Илиев опъна мрежата – 3:1.

Полицията свали фенове на Левски от рейс, арестува 20

Около 20 фена на ФК Левски бяха свалени от автобус 72 при Испанската гимназия от полиция, предаде Агенция “Фокус”. В район...

Само минута по-късно обаче „Левски” отново се върна в срещата – пас отляво на Рамос намери Гари Родригес на далечната греда, той върна по земя веднага в малкото наказателно поле и Жоао Силва не сбърка – 3:2.

В 86-тата минута „Берое” можеше отново да има аванс от два гола, но Пламен Илиев спаси удар на Елиаш Да Силва, а в ответната атака дълъг пас на далечната греда беше свален от Жоао Силва към Гари Родригес, който се шмугна между трима защитници и с глава намери горния десен ъгъл на Караджов – 3:3!

Така логични се стигна до продължения, в които „Левски” можеше да поведе в 96-тата минута, когато парализираният от страх Борислав Стойчев върна лошо на Караджов и неговото изчистване беше пресечено, но вратарят на „Берое” се хвърли и хвана отскочилата от Силва топка.

Темпото и в продълженията беше доста бързо, като Ситое с глава в началото на второто положение стреля опасно, но Илиев спаси, а после Жоао Силва от фаул стреля силно, но Караджов изби. В 114-тата минута Пламен Илиев със смел плонж предотврати гол след хубав извеждащ пас.

Левски взе вечното дерби и остава в битката за титлата

Интрига, драма и гол в последната минута – най-после вечното дерби на България напомни за себе си, а „Левски” победи ...

В 119-тата минута след корнер играч на „Берое” беше оставен сам в наказателното поле, но удари топката с глава така, че тя отиде успоредно на голлинията. А в следващата минута центриране отляво намери Жоао Силва сам-самичък пред Караджов, но португалецът с глава вместо да вкара, уцели точно вратаря на „Берое”, което предопредели дузпите.

Дузпи

При наказателните удари, които са най-голямото изпитание за всеки футболист, "Берое" почна с грешка - Амир Саюд прати топката високо над гредата. Същото обаче направи и Жоао Силва, който прати топката точно там, където и Саюд - в трибуните. Първата дузпа изобщо беше вкарана от Иво Иванов, който прати Пламен Илиев в грешния ъгъл - 1:0. А Дъстли Мюлдер повтори едно към едно изпълнението на Жоао Силва и прати топката в трибуните, което направо не беше за вярване. Последва изпълнение на Пламен Крумов, което беше изстреляно буквално извън стадиона - едва една от пет вкарани дузпи дотук. Рекордите на пропуските обаче продължаваха - Стефан Велев нацели горната греда и от три дузпи "Левски" не вкара нито една. Божидар Стойчев вече не пропусна и с удар в центъра на вратата под гредата направи 2:0 за старозагорци. Единственият гол за "Левски" вкара Станислав Ангелов, който леко плъзна топката в долния десен ъгъл на Караджов, като го залъга майсторски. При петата дузпа зад топката застана Елиаш, който хладнокръвно вкара в десния ъгъл на Пламен Илиев - 3:1 и Купата замина за Стара Загора - за втори път след 2009 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com