Барселона отпразнува титлата с победа, Меси пак се контузи

4870
Барселона отпразнува титлата с победа, Меси пак се контузи

Новият шампион на Испания "Барселона" надигра с 2:1 "Атлетико Мадрид" като гост, подгрявайки за празненствата по случай 22-ата титла в историята на клуба, предаде БГНЕС.

Единствената неприятна новина за каталунците в мача беше контузия на Лионел Меси, но тя не успя да помрачи настроението им. Аржентинецът започна за първи път като титуляр от 6 мача насам заради продължаващия си проблем в подколянното сухожилие, но напусна играта в 68-ата минута, когато Барса изоставаше с 0:1 след попадение в 52-ата минута на Радамел Фалкао. Нещо повече, Тито Виланова бе направил и трите си смени и тимът му остана с 10 души. Алексис Санчес обаче успя да изравни в 72-ата минута, а Габи Фернандес си вкара автогол в 80-ата, за да върне усмивките в лагера на шампионите. Те подпечатаха титлата си след ремито на "Реал Мадрид" с "Еспаньол" в събота (11 май).

"Барселона" продължава похода към изравняване рекорда на "Реал" от 100 точки, постигнат през миналия сезон. Каталунците имат нужда от победа в последните си 3 мача, за да го счупят. "Малага" пък завърши наравно 0:0 у дома със "Севиля", с което и двата тима реално сложиха край на надеждите си в преследването на целите си. За домакините Шампионската лига догодина е химера, а гостите остават на 7 точки от тях в борбата за Лига Европа. Съгражданите на "Севиля" от "Бетис" обаче са на само 2 точки от тима на Мануел Пелегрини, а имат и мач по-малко. Именно "Малага" заема последното място, даващо право на участие в Лига Европа.

Реал сдаде титлата на Барселона

Отборът на "Реал Мадрид" направи само равенство 1:1 при гостуването си на "Еспаньол" в мач от 36-ия кръг на Ла Лига и по този начин д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com