Байерн показа колко далеч от истината е Арсенал

9703
Баварците почти сигурно се класираха на четвъртфинал в Шампионската лига

В първи мач от осминафиналите на Шампионската лига отборът на "Байерн Мюнхен" показа защо е сочен за основен фаворит в турнира и успя да вземе убедителна победа в Лондон срещу "Арсенал" - 3:1.

Мачът започна по болезенено познат начин за „Арсенал”, особено в последно време. „Топчиите” уж натиснаха и дори създадоха едно-две разбърквания, но още при първата си опасна атака Байерн откри резултата. В 8-та минута добра комбинация по десния фланг на германската атака завърши с центриране, което не беше добре отбито от защитата на домакините и Тони Кроос с мощен удар от дъгата на наказателното поле в горния ляв ъгъл на Шчесни не даде шанс на полския вратар за реакция – 0:1.

Имат ли топчиите достатъчно барут за германските дивизии?

Още когато на 20 декември беше изтеглен жребият за осминафиналите на Шампионската лига, от всички сблъсъци се откроиха три титанични дв...

Началото подсказа какво чака „Арсенал” в следващите минути – „Байерн” заигра още по-уверено и макар да нямаше чак толкова голямо превъзходство, се възползва от шансовете си като голям отбор. В 21-вата минута центриране от корнер беше майсторски засечено от Даниел Ван Буйтен, който стреля мощно с глава, Шчесни изби едва-едва и от метър разстояние Томас Мюлер без проблем насочи топката в мрежата на „Арсенал” – 0:2.


Англичаните опитаха някакъв вял натиск, но освен известно териториално превъзходство, „топчиите” не постигнаха нищо. А „Байерн” все така дебнеше и при открил се шанс правеше бързи атаки, обикновено по фланговете, където Лам и Алаба често пробиваха Саня и Кошчелни. Така в 44-тата минута след нова атака отдясно се стигна до центриране към Марио Манджукич, който с глава на косъм пропусна да забие трети пирон в ковчега на „Арсенал”.

Второто полувреме започна доста тихичко, но след десет минути игра Фортуна се усмиха на „Арсенал”. Уникална глупост в защитата на баварците след корнер, при която Манджукич и Данте се сблъскаха, а Нойер незнайно защо тръгна да излиза, позволи на Подолски да вкара с глава след удар по тупналата в земята топка – 1:2.

Шахтьор Донецк се размина с победата срещу Борусия Дортмунд

В очаквано резултатен мач от първите срещи на осминафиналите на Шампионската лига отборите на "Шахтьор Донецк" и "Борусия Дортмунд" зав...

Този гол накара Юп Хайнкес да смени поуморилия се и като цяло направил по-слаб мач Франк Рибери с Ариен Робен. Холандецът внесе свежест в играта на германците, но те вече бяха по-несигурни и пред „Арсенал” определено се откри шанс.

Венгер прочете добре ситуацията и смени Лукас Подолски с Оливие Жиру. И още при първото си докосване французинът можеше да изравни  - в 70-тата минута, след пробив отдясно на Уолкът, който добре сви за френския нападател, но той уцели точно Мануел Нойер от цялата седемметрова врата.

И когато не вкараш, ще ти вкарат – дълъг пас на Данте беше свален пред наказателното поле от Манджукич за Робен, той веднага изведе Лам в наказателното поле, който центрира към Манджукич и той вкара с причудлив параболичен удар заради намесата на Саня, в чийто крак се удари топката – 1:3.

Манчестър Юнайтед си тръгна с равенство и гол на чужд терен от Мадрид

В първи и доста напрегнат мач от осминафиналите на Шампионската лига отборите на "Реал Мадрид" и "Манчестър Юнайтед" завършиха при раве...

Само три минутки по-късно Луис Густаво, който влезе на мястото на Кроос, стреля от дистанция, топката рикошира в Марио Гомес и за една бройка не излъга Шчесни за четвърти път. До края на мача повече интересни положения нямаше - "Арсенал" се примириха с горчивия хап, а "Байерн" удържаха вялия финален натиск на домакините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com